-Jeg hopper lenger

Verdensrekordholder Tommy Ingebrigtsen (22) har fått nye ski som gjør at han hopper enda lengre. - Før hadde jeg cirka to km/timen dårligere fart enn de beste. Nå er den avstanden halvert. Det betyr både lengre hopp og større stabilitet, sier Tommy Ingebrigtsen til Dagbladet.

I Holmenkollen betyr én km/timen på hoppkanten cirka fem meter på lengden, i en skiflygingsbakke enda mer. Da Tommy satte verdensrekord med 219,5 meter i Planica 20. mars i år, hadde han dårligst fart av samtlige (100 km/timen). Med samme hastighet som for eksempel Jon Petter Sandaker (102,8 km/timen), ville Tiger'n fra Byåsen trolig landet på 225 meter.

Bevegelig materiale

- Jeg fikk de nye skiene i sommer, er blitt kjent med dem på plast og skal teste dem på snø første gang i Vuokatti i dag. Fordelen er at materialet de er lagd av, beveger seg. Mens gamleskia går rett fram i svevet, kommer de nye litt fortere opp, sier Tommy Ingebrigtsen.

Sitter rettere

En annen grunn til at Tommy nå har større fart på skiene, er at han sitter rettere i tilløpet.

- Det gjør at jeg ikke kanter skiene i sporet. I tillegg til å ha justert teknikken, er jeg også blitt sterkere fysisk. Summen av det hele vil forhåpentlig gjøre meg til en bedre skihopper, sier Tommy foran vinterens første hopp på snø.

Også fire av de andre landslagsløperne skal teste nye ski i 90-metersbakken i Vuokatti:

Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy, Lasse Ottesen og Morten Ågheim.

Christian Meyer og Henning Stensrud må nøye seg med å bruke gamleskiene inntil videre.

  • Men de håper å ha hoppet inn på nye par i god tid før v-cupstarten i Kuopio helga 27. og 28. november.