- Jeg hører Blackpool ble nektet straffe på 2-0

Wenger om Uniteds utrolige comeback.

TITTELRIVAL: Arsenal-manager Arsene Wenger insisterer på at gårsdagen var en perfekt kveld for finaleklare Arsenal, selv om Manchester United snudde 0-2 til 3-2-seier fra det 71. minutt og inn. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
TITTELRIVAL: Arsenal-manager Arsene Wenger insisterer på at gårsdagen var en perfekt kveld for finaleklare Arsenal, selv om Manchester United snudde 0-2 til 3-2-seier fra det 71. minutt og inn. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

(Dagbladet): I dag våknet Blackpool-manager Ian Holloway og følte at noen hadde sparket ham der det gjør aller mest vondt.

Det spådde han i hvert fall selv i går kveld, etter å ha sett laget sitt gå tomhendte av banen mot Manchester United etter å ha ledet 2-0 til pause.

- Jeg kommer til å våkne opp onsdag og føle at noen har sparket meg et veldig ømfintlig sted. Dette kommer til å gjøre fryktelig vondt en stund, og så er det borte, sa Holloway etter kampen, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Jeg ser dere ikke er overrasket
Fullt så vondt gjorde det kanskje ikke for Uniteds tittelutfordrere. Men de hadde selvsagt satt pris på en uventet håndsrekning fra Blackpool, for med 3-2 og tre poeng i går skaffet Fergusons menn seg ei solid luke på toppen av tabellen.

Arsene Wenger greide ikke helt å dy seg da han i går kveld fikk spørsmål om han hadde registrert at United vant.

- Egentlig ikke. Jeg tenkte før kampen at de kom til å ta de tre poengene. Jeg har hørt at Blackpool ble nektet straffe på stillingen 2-0. Men ut fra smilene deres skjønner jeg at dere ikke er overrasket, sa Arsenal-manageren ifølge arsenal.com.

Situasjonen Wenger siktet til skjedde ganske riktig på 2-0 til vertene, fem minutter ut i 2. omgang.

Charlie Adam, som hadde en stor 1. omgang i går, oppdaget et digert hull på Uniteds høyreside og slo en perfekt 50-meterspasning til Luke Varney. Han tok seg inn i feltet, der Rafael kom rusende og løp Blackpool-spilleren overende.

BLE LØPT NED: Luke Varney og Blackpool ropte på straffe da Rafael tok rennafart og knuffet ham i bakken etter 50 minutter. Dommer Walton så imidlertid ingen forseelse. Foto: REUTERS/Phil Noble
BLE LØPT NED: Luke Varney og Blackpool ropte på straffe da Rafael tok rennafart og knuffet ham i bakken etter 50 minutter. Dommer Walton så imidlertid ingen forseelse. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Dommer Peter Walton så imidlertid ingen forseelse. I TV 2s studio var det bred enighet om at Walton burde pekt på straffemerket.

- Klar straffe. Det er overraskende at United kan forsvare seg sånn. Rafael kommer i 100 og tar ut mannen fullstendig. Det er straffespark, ikke annet å si om det, mente Henning Berg.

Brukte krigsterminologi
Ian Holloway er ikke i tvil om at Blackpool ble snytt.

- Vi trengte det straffesparket, sier han.

Blackpool-manageren brukte krigsterminologi til å forklare hvilken betydning straffesparket ville hatt, på et tidspunkt da Sir Alex Fergusons soldater var såret og på defensiven:

- Det ville vært som å kaste inn en granat. De (United) kunne kanskje ha kommet tilbake da også, men hvordan kan dommeren unngå å se at det var straffe?

United slapp uansett med skrekken. Og Ferguson vet at opphentinger som i går kan bli det som avgjør ligamesterskapet til deres fordel.

- Vi fikk et resultat som kan få stor betydning for utfallet av ligaen. Det forteller hver eneste av spillerne mine at de kan oppnå masse hvis vi spiller opp mot det vi kan, sier han.

Gamblet med Hernandez
Det gjorde de den siste halvtimen, da de spilte med en intensitet som gjorde at Blackpool ikke lenger orket å stå imot.

TOK ANSVAR: Toppscorer Dimitar Berbatov scoret sitt 18. og 19. mål for sesongen etter pause. Her har han nettopp satt inn vinnermålet to minutter før ordinær tid var ute. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROGER PARKER
TOK ANSVAR: Toppscorer Dimitar Berbatov scoret sitt 18. og 19. mål for sesongen etter pause. Her har han nettopp satt inn vinnermålet to minutter før ordinær tid var ute. Foto: EPA/FOTOSPORTS/ROGER PARKER Vis mer

Ryan Giggs kom inn for Darron Gibson og tilførte sårt tiltrengt kreativitet, mens Javier Hernandez overraskende erstattet Wayne Rooney mens United fortsatt var to mål bak.

Men også det byttet var en genistrek: I løpet av sine første minutter var banen kom meksikaneren alene med Blackpool-keeper Richard Kingson to ganger. Den siste gangen lyktes han.

- Vi har brukt Wayne som kantspiller mange ganger, men han kom ikke inn i kampen i første omgang. Det var ikke hans feil, men på 0-2 og med 20 minutter spilt av 2. omgang måtte vi gamble. Javier var den gamblingen vi tok, og han hadde stor betydning for det som skjedde etterpå, sier Ferguson.

BLE OFRET: Wayne Rooney fungerte dårlig som kantspiller i Uniteds 4-3-3-formasjon, og ble tatt av banen etter 66 minutter. Foto:  REUTERS/Phil Noble
BLE OFRET: Wayne Rooney fungerte dårlig som kantspiller i Uniteds 4-3-3-formasjon, og ble tatt av banen etter 66 minutter. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer