«Jeg hørte et stort smell»

Den norske fotballspilleren Hassan El Fakiri bor like ved stadion i Monaco, som i natt ble skadd i en kraftig eksplosjon.

(Dagbladet.no): - Jeg våknet da jeg hørte et stort smell i natt. Jeg trodde det var et skikkelig tordensmell, sier fotballspilleren Hassan El Fakiri på telefon fra Monaco til Dagbladet.no.

Verken han eller samboeren var informert om eksplosjonen da de ble oppringt av Dagbladet.no i går ettermiddag.

- Jeg har ikke hørt noe om det. Vi har ferie nå, men ingen fra laget eller klubben har kontaktet meg om det, sier den tidligere Lyn- og Brann-spilleren.

Bor ved stadion

Leiligheten til Fakiri og samboeren hans ligger bare fire minutters gange fra Monacos hjemmestadion, og de kan se deler av stadion fra stua.

- Men det er ingen synlige skader eller noe sånt herfra, sier Fakiri.

- Jeg har ikke vært på stadion og sett, legger han til.

Ifølge fyrstedømmet Monacos pressekontor førte eksplosjonen til at det brøt ut en større brann ved 2-tida i natt.

Mistanke om terror

Eksplosjonen rammet først og fremst inngangspartiet og en kontorbygning på stadion. Ingen mennesker ble skadd, og hendelsesforløpet er foreløpig uklart.

Etterforskere mener imidlertid at det kan dreie seg om en terrorhandling, melder NTB.

Det ble først meldt at man ikke visste om det var snakk om en ulykke eller kriminell handling, men ifølge nyhetsbyrået DPA tyder de første undersøkelsene på at noen med overlegg har plassert sprengstoff på fotballarenaen.

BOR I MONACO: den tidligere Lyn- og Brann-spilleren Hassan El Fakiri spiller nå i Monaco.
BRANT:</B> Brannmenn står utenfor Monaco stadion etter at en eksplosjon ødela deler av stadionkomplekset. Det er ikke meldt om personskader i forbindelse med eksplosjonen.