LANGT SKADEAVBREKK: Anderson skadet kneet i vinter og er fortsatt ute av spill. Lørdag morgen krasjet han i Portugal. Foto: AP/Jon Super
LANGT SKADEAVBREKK: Anderson skadet kneet i vinter og er fortsatt ute av spill. Lørdag morgen krasjet han i Portugal. Foto: AP/Jon SuperVis mer

- Jeg husker at folk kom for å hjelpe

Anderson ble dratt ut av brennende bil.

||| (Dagbladet): Lørdag morgen ble Manchester Uniteds midtbanespiller Anderson dratt livløs ut av en brennende bil i Portugal.

Nå snakker den 22-årige brasilianeren om uhellet, som skal ha skjedd på vei hjem fra nattklubb kl. 07 i Braga.

- Jeg vil bare si til United-fansen at jeg har det bra. Jeg skal fortsette med rehabiliteringen, så jeg kan hjelpe laget. Jeg har fått mange telefoner, og har forsikret vennene mine om at det ikke er noen grunn til å bekymre seg. Det hele satte en støkk i meg, sier Anderson ifølge Daily Mail.

- Jeg er veldig heldig United-spilleren ble korsbåndoperert i vinter og er fortsatt i opptrening. Han pådro seg ikke skader i krasjet, men ble behandlet for blant annet nakkesleng.

Vitner har fortalt at de trodde Anderson var død da de trakk ham ut av bilen, en Audi R8.

- Jeg er veldig heldig, fordi ulykken var alvorlig. Jeg kjente veien godt. Men bilen mistet grepet i en sving, og vi krasjet mot en vegg. Jeg husker at folk kom for å hjelpe, og det er jeg takknemlig for, sier spilleren som kostet United hele 18 millioner pund for tre år siden.

Anderson skal ha blitt forhørt av politiet etter ulykken. Det er mistanke om promillekjøring, skriver Daily Telegraph. Tre personer var i bilen - en toseter.

Andersons uttalelser tyder på at han selv satt bak rattet.

United bygger bedre mennesker Manchester United har ikke kommentert Andersons ulykke, annet enn at den ble nevnt i gårsdagens avisrunde på klubbens hjemmeside.

Men manager Alex Ferguson setter nok lite pris på Anderson-episoden, som kom noen dager før Wayne Rooney ble fotografert urinerende og røykende på byen i Manchester.

Ifølge Manchester United Evening News snakket den 68-årige skotten i forrige uke åpent om hvilke forpliktelser United-spillerne har som representanter for klubbens image.

- I United utvikler vi ikke bare spillernes ferdigheter. Vi bygger også holdninger, vi lager bedre mennesker som forstår sitt ansvar, sa Ferguson.