Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg husker hoppet. Så våknet jeg opp i ambulansen

Bank om skrekkfallet.

FALT STYGT: Ondrej Bank falt stygt i utfordelen i superkombinasjonen i VM i Beaver Creek. Nå er han utskrevet fra sykehuset. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FALT STYGT: Ondrej Bank falt stygt i utfordelen i superkombinasjonen i VM i Beaver Creek. Nå er han utskrevet fra sykehuset. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tsjekkiske Ondrej Bank falt stygt under gårsdagens superkombinasjon i VM, og ble liggende urørlig i målområdet.

Dagbladet fikk opplyst at Bank hadde pådratt seg en hjernerystelse og kuttskader, men at det ikke var alvorlig.

Nå, dagen etter skrekkfallet, snakker 34-åringen med tsjekkisk presse. Tsjekkeren er utskrevet fra sykehuset, og kjenner ingen smerter i hodet.

- Jeg husker bare det øyeblikket jeg hoppet. Og så våknet jeg opp i ambulansen og på sykehuset. De tok vare på meg og jeg har ikke følt smerte noe sted, så jeg var ikke bekymret i det hele tatt, sier Bank til ceskatelevize.cz, gjengitt av NRK.

- Glad for å være her Samtidig er Bank klar over at det kunne ha gått mye verre.

- Jeg glad for at jeg kan være her og har mulighet til å prate. Jeg vet at alle skadene vil bli leget og blåmerkene blir borte. Selvfølgelig er jeg glad for at jeg kjørte veldig fort, men det betyr ikke så mye for meg nå.

Han forteller at han fulgte den raske linja i utforløypa, og fant et sted litt på siden som var enda raskere.

- Der må det ha vært et litt bløtere parti, fordi den ene skien min ble sittende fast og løste seg ut, forklarer Bank.

Bank debuterte i verdenscupen i 2001, og har superkombinasjon som «sin» øvelse. Hans beste prestasjon er en tredjeplass i nettopp Beaver Creek, fra 2007.

Kjetil Jansrud tok en sølvmedalje i gårsdagens superkombinasjon.