«Jeg innser at fotballen ikke er framtida lengre»

PETTER RUDI (32) vet ikke hvor lenge han klarer å holde seg motivert på Røkkeløkka, men lover at det ikke skal stå på innsatsen de tre neste kampene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Dere møter Lillestrøm i cupfinalen søndag, hva er ditt største cupfinale-minne?
 
-  Mitt både beste og verste minne var da vi ble cupmestere for 11 år siden. Da var jeg utestengt og det var selvfølgelig ikke artig. Men det at vi rykket opp fra 1. divisjon det samme året, hjalp godt på.


-  Hva er de største forskjellene mellom Lillestrøm og Molde?
-  Nå syns jeg i grunnen Molde og Lillestrøm spiller ganske likt. Begge lag spiller tidlig opp og har gode spisser. Begge slår mye langt.


-  Hva er det mest negative du kan si om helgas cupfinale-motstander?
-  Det må vel bli at de var litt for gode i siste seriekamp, om det kan være negativt da. Det gjorde i hvert fall at vi nå må ut i kvalifisering.

-  Hvordan oppleves det at man lykkes så godt i cupen samtidig som man har gjort et dårlig år i serien?
-  Det er jo vanligvis en belastning med ekstra kamper, men at vi har hatt en cupfinale å se fram til, tror jeg faktisk har hjulpet oss i serieinnspurten. Vi har jo gjort det ganske bra nå i høst.

-  Hva er temaet i årets cupfinale-video fra Molde?
-  Vi har holdt på med innspillingen fra klokka seks på morran, og var ikke ferdig før langt utpå kvelden. Noe tema har jeg ikke fått med meg, holder nå bare på og styrer på stadion. Har bare hørt ti sekunder av sangen for å være ærlig.


-  Hva er ditt beste minne fra serien i år?
-  Det må bli at vi endelig slo Rosenborg hjemme, det tror jeg ikke vi hadde gjort på 13-14 år. Rosenborg ble jo erkerivalen på 90-tallet, de var nærmest oss geografisk og vi var jo det nest beste laget. Det har vært mange jevne og tøffe kamper.


-  Hva er det som gjør at du er blitt så mye plaget med skader?
-  De siste åra etter at jeg kom hjem, har jeg jo nesten ikke vært plaget, føler at det har gått ganske fint. Men så fikk jeg da en strekkskade i sommer. Å ryke ut tre og en halv måned mitt i sesongen, er selvsagt ikke særlig gunstig.


-  Hva syns du om at Aalesund rykket ned?
-  Jeg hadde håpet at både vi og Aalesund skulle klare oss, men mot slutten ble det jo vanskelig å håpe for dem, da kunne det jo blitt på bekostning av oss.

15 ÅR PÅ TOPP: Petter Rudi vet ikke om han spiller ett, to eller tre år til for Molde. Foto: Scanpix
15 ÅR PÅ TOPP: Petter Rudi vet ikke om han spiller ett, to eller tre år til for Molde. Foto: Scanpix Vis mer


-  Hva er det du har gjort på en fotballbane som du er minst stolt av?
-  Jeg tror nok det er mange ting jeg har gjort som jeg ikke er så veldig stolt av. Når man har spilt på toppnivå i 15 år, har man vært med på mye rart, men jeg klarer ikke trekke fram en spesiell episode.


-  Hva er den beste historien du har på en lagkamerat?
-  Det er en god historie, men det er ikke noe jeg kan ta i media. Men du kan si at jeg har spilt mange år med Ole Bjørn Sundgot, og det har resultert i mange gode historier.


-  Mange mener Molde har Tippeligaens beste midtbane, har dere det?
-  Nei, det jeg mener er at vi ikke har hatt det beste laget, og at vi har tapt altfor mange kamper i år. Det er jeg ikke fornøyd med.


-  Hvordan vurderer du Moss som motstander i playoff-kampen?
-  Det blir skikkelig vanskelig. For å være ærlig, så har jeg ikke fulgt så mye med i 1. divisjon i år, men jeg vet at Moss før siste runde hadde vunnet åtte av de ni siste kampene sine. Det er ikke lett i 1. divisjon. Det blir veldig vanskelig.


-  Hvordan er ditt forhold til Moss som by?
-  Jeg har spilt kamper der, ikke noe mer enn det.


-  Savner du å være inne i landslagsvarmen?
-  Nei, jeg har stort sett vært inne i 10-11 år, så det er ikke noe problem. Det viktigste for meg etter at jeg ble skadet, var å komme tilbake for Molde, og det gjenstår fortsatt tre viktige kamper.


-  Mener du selv at du burde vært med i troppen mot Tsjekkia?
-  Slike ting vil jeg ikke mene noen ting om offentlig.


-  Hva synes du om at Vålerenga ble seriemester?
-  Jeg har ikke noe forhold til Vålerenga i seg selv, men jeg kjenner jo godt både Kjetil Rekdal og Kjetil Siem, i tillegg til mange av spillerne. De har det sikkert fint nå, om de er ferdig med å feste. Eller feire er kanskje et bedre ord.


-  Hvor lenge ser du for deg at du har fotball som levebrød?
 
-  Dette er den 15. sesongen min på toppnivå, så jeg innser at fotballen ikke er framtida lengre. Man må være både topp motivert og ha en kropp som er bra for å spille videre. Men om jeg spiller ett år til eller 2-3, er umulig å si nå.


-  Hva blir resultatet i cupfinalen søndag, og hvordan ender playoff-kampene mot Moss?
 
-  Jeg tror vi vinner cupfinalen, og så er jeg helt sikker på at MFK spiller i Tippeligaen også neste sesong.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer