Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug suspendert i dopingsaken:

- Jeg jobber fortsatt for full frifinnelse

Anker ikke suspensjonen.

FORTVILET: Therese Johaug viste følelser under pressemøtet sammen med Norges Skiforbund, der hun forklarer årsaken til positiv dopingtest. Video: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Therese Johaug ble ilagt en tomåneders suspensjon av påtalenemda i Antidoping Norge etter den positive dopingprøven hun avla 16. september.

Johaug har ikke ønsket å suspendere seg selv etter prøven, men sier nå følgende etter at påtalenemda har satt henne på sidelinja.

- Jeg tar dette tungt, men forholder meg til det. Nå konsentrerer jeg meg om det som er viktigst, å jobbe for full frifinnelse. Jeg ser frem til en grundig og full behandling av saken så raskt som mulig, sier Therese Johaug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Påtalenemda har ilagt suspensjonen i dag fordi de så langt i etterforskningen av Johaug har konkludert med at hun ikke er uten skyld i saken, og at straffen hun står overfor er lenger enn to måneder.

- Det er riktig, sier leder i påtalenemda, Anstein Gjengedal, til Dagbladet.

- I skyldspørsmålet, og om hun kan få straffefritak, har vi kommet til at så ikke er tilfelle. At hun ikke er uten skyld, og det bygger vi på at hun ikke har undersøkt pakningen og innholdet i salven godt nok, sier Gjengedal.

Ifølge NTB har Johaug bestemt seg for at hun ikke anker suspensjonen fra påtalenemda. Dermed er Johaug foreløpig utestengt fra all organisert trening og konkurranse til 18. desember.

- Therese ser fram til å få alle sider av saken belyst slik at de som skal fatte beslutningene har et fullstendig grunnlag for sin avgjørelse. Det har ikke påtalenemnda på dette stadium av saken, sier Johaugs advokat, Christian B. Hjort til NTB.

Når den endelige innstillingen fra påtalenemda foreligger, er det opp til domsutvalget i Norges Idrettsforbund å komme med den endelige straffen eller frikjennelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling