- Jeg kalte ham ikke en idiot

Ståle i krangel med TV-ekspert.

(Dagbladet.no): Ståle Solbakken var stort sett bare blid og fornøyd etter å ha slått Erik Hamréns Aalborg 4-0 søndag.

Men da han møtte den danske Viasat-eksperten Peter Kjær, var smilet borte. Ifølge B.T. skal nordmannen ha kalt den tidligere Silkeborg-keeperen for en idiot og sagt at var «fullstendig ferdig» med ham.

- Jeg har aldri kalt ham en idiot, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.no.

Men han innrømmer at han hadde en konfrontasjon med TV-eksperten.

- Jeg konfronterte ham med et par ting som ikke har med fotball å gjøre.

- Sa du at du var ferdig med ham?

- Det er nok nærmere sannheten. Men det er jo veldig greit. Jeg trenger ikke samarbeide med ham, sier FCK-treneren.

«Ute av balanse»

KONFRONTASJON: Ståle Solbakken innrømmer å ha tatt en alvorsprat med Peter Kjær, men benekter å ha kalt Viasat-eksperten en idiot. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
KONFRONTASJON: Ståle Solbakken innrømmer å ha tatt en alvorsprat med Peter Kjær, men benekter å ha kalt Viasat-eksperten en idiot. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer

For noen uker siden rettet Kjær sterk kritikk mot Solbakken og kalte ham en «mann ute av balanse» etter TV-bilder av Ståle som dytter til assistenten sin, Peter Nielsen.

Men Solbakken avviser uansett at det er disse uttalelsene som var bakgrunnen for det opphetede møtet på søndag.

- Det har ikke med hans behandling av meg å gjøre. Det er hans - som en tidligere fotballmann - hans delvis skjulte agenda som er problemet, sier han.

Når det gjelder selve dytten av assistent Nielsen, har Solbakken følgende forklaring:

- Det var konkret en dødballsituasjon, hvor jeg kaster Peter ut av boksen for at han skulle si fra at det sto en mann ledig på bakre stolpe.

- Andre ting ligger bak

Solbakken sier at konflikten har med Kjærs behandling av folk som står ham nær å gjøre - uten at han vil utdype hva det dreier seg om.

- Det er andre ting som ligger bak der. Hva han sier om meg er ikke problemet, han kan mene hva han vil.

MØTTES SOM SPILLERE: Ståle Solbakken har vært i duell med Peter Kjær før. Her spiller Ståle for AaB mot Silkeborg-keeper Kjær. Foto: Claus Fisker, Scanpix
MØTTES SOM SPILLERE: Ståle Solbakken har vært i duell med Peter Kjær før. Her spiller Ståle for AaB mot Silkeborg-keeper Kjær. Foto: Claus Fisker, Scanpix Vis mer

Solbakken sier at samtalen mellom ham og Kjær var ment å foregå under fire øyne.

- Det var ikke meningen at noen andre skulle høre dette, så det var litt uheldig, sier han.

Peter Kjær ønsket ikke å kommentere samtalen overfor B.T., men redaksjonssjef i TV3 og 3+, Anders Bay, kjenner også til opptrinnet.

- Vi ønsker ikke å blåse dette ut av proporsjoner, men det var tydelig å se på Ståles ordvalg og grimaser, at han hadde et ekstremt behov for å lufte sin utilfredshet med Peter Kjær, sier Bay til B.T.

- Vi blir seedet

Men krangelen til tross, er Solbakken er i godt humør da han snakker med Dagbladet.no. For FC København-treneren er godt fornøyd med den sportslige utviklingen den siste tida.

Tre runder før slutt ligger laget hans på andreplass, poenget foran Midtjylland.

- Vi har har hatt to gode kamper nå. Det betyr at vi har muligheten for medaljer og direkte kvalifisert til Europa. Og på bakgrunn av tidligere resultater er vi seedet i Uefa-cupen om vi kommer med der, sier Solbakken.

- Jeg kalte ham ikke en idiot