- Jeg kan bidra til at dette løser seg

Starter som hovedtrener i dag.

(Dagbladet.no): Henning Berg starter umiddelbart i jobben som Lillestrøm-trener, melder lsk.no.

- Det beste var at jeg overtok nå. Jeg føler at jeg kan bidra til at dette løser seg, sa Henning Berg på en pressekonferanse på Åråsen ifølge rb.no.

Etter gårsdagens tap mot Vålerenga har de gul-svarte far Romerike for alvor begynt å føle pusten fra nedrykksspøkelset i nakken. Men Berg er ikke redd for å miste plassen.

- Det LSK viste mot VIF i går er ikke representativt for hva denne spillergruppa står for, mener han.

Henning Berg har lenge vært klar som LSKs trener fra og med neste sesong. Han sluttet også som Lyn-trener da det ble støy rundt at han var på vei til en konkurrent.

- Ikke et spillerkrav

Midtbanespiller Simen Brenne sier til Romerikes Blads nettutgave at det ikke er spillerne som har presset på for et trenerbytte før sesongslutt.

- Dette var ikke et krav fra spillergruppa. Men et valg vi er komfortable med, sier han.

- Jeg kan bidra til at dette løser seg

Etter at Tom Nordlie gikk av som trener i Lillestrøm i slutten av mai, har Erland Johnsen vært hovedtrener med hjelp av Frode Grodås og manager Jan Åge Fjørtoft.

- Vi har tatt denne avgjørelsen i samråd med Erland Johnsen og Frode Grodås, og vi har kommet fram til at vi ville angret veldig hvis dette var uprøvd. Nå har vi to uker igjen til serien er over, og da må alle trå til det de kan, sier LSKs leder Per Mathisen til lsk.no.

- Skakkjørt skute

Ifølge klubbens hjemmeside ønsket det sportslige utvalget og Henning Berg å ha med seg de samme personene i det sportslige teamet videre. Erland Johnsen har imidlertid valgt å gå tilbake til jobben som toppspillerutvikler i LSK.

- Jeg føler at vi tok over en skute som var skakkjørt, og det tok litt tid før vi fikk rettet opp dette. Nå er situasjonen tung, og jeg velger å la klubben gå foran alt. Jeg har forståelse for sportslig utvalgs avgjørelse, og går derfor tilbake til jobben som toppspillerutvikler, sier Erland Johsen til lsk.no.

Fra og med neste sesong kommer Petter Belsvik og André Bergdølmo til å gå inn i Lillestrøms sportslige apparat.

Lillestrøm spiller hjemme mot Rosenborg og borte mot bånnkollega Aalesund i de siste to serierundene.

STARTER NÅ: Henning Berg overtar styringen i Lillestrøm med umiddelbar virkning. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
STARTER NÅ: Henning Berg overtar styringen i Lillestrøm med umiddelbar virkning. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer