Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan bli bedre til å stå igjen mann mot mann på toppen

Fannemel etter 4.-plassen.

BESTE NORDMANN:  Anders Fannemel (til venstre) og trener Alexander Stöckl på sletta etter rennet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
BESTE NORDMANN: Anders Fannemel (til venstre) og trener Alexander Stöckl på sletta etter rennet. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

KLINGENTHAL (Dagbladet): Anders Fannemel (23) står igjen som beste, norske hopper etter sesongens første verenscuphelg. I ettermiddag kom han på 4. plass i det individuelle rennet i tyske Klingenthal.

Fannemel lå på 2. plass etter første omgang, men klarte ikke å følge opp.

- Et veldig bra resultat, sier han etter to hopp på henholdsvis 143 og 134 meter.

- Jeg hadde full klaff i 1. omgang, men bommet litt i andre hopp. Jeg startet tråkket på hoppkanten med en tung bevegelse, og radiusen ble statisk.

Nerver Fannemel har stått på toppen som én av to hoppere i finaleomgangen sju-åtte ganger i karrieren. Men bare én gang har han kommet på pallen. Det skjedde på Lillehammer i november 2012, da han havnet på 2. plass.

Ellers har han havnet utenfor pallen.

- Jeg kjenner jo litt på nervene, men var ganske rolig i dag, forteller han.

- Kan du bli bedre mann mot mann på toppen?

- Ja, det kan jeg.

- Godt mønster Han fortsetter:

- Samtidig er det et godt mønster at jeg er blant de tre siste som hopper. Klarer jeg å gjøre dette flere ganger, er jeg helt sikker på at jeg kommer på pallen i løpet av vinteren.

Roman Koudelka fra Tsjekkia vant rennet, foran Stefan Kraft og Andreas Wellinger. Nest beste nordmann ble Anders Bardal på 11. plass. Rune Velta ble nummer 18, og Anders Jacobsen nummer 25. Tom Hilde kom ikke til finaleomgangen.

- Jeg er ganske fornøyd med innsatsen. Vi fikk et godt grunnlag for å komme i gang. Men det var litt kjipt at Fannemel ikke klarte å komme på pallen, oppsummerer trener Alexander Stöckl.

PALLEN:  Roman Koudelka (i midten) vant foran Stefan Kraft (t.v.) og Andreas Wellinger. FOTO: NTB SCANPIX
PALLEN: Roman Koudelka (i midten) vant foran Stefan Kraft (t.v.) og Andreas Wellinger. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling