- Jeg kan bli en stjerne i United

Mame målløs i Sandefjord.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIXVis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Sandefjord - Molde 1-1. For to år siden gikk han på fotballinja på Rauma Folkehøgskole. Nå er Mame Biram Diouf klar for «Drømmenes Teater» i januar.

Etter nyttår skifter den 21 år gamle senegaleseren hjemmearena fra Aker Stadion til Old Trafford.

- Det er drømmen som går i oppfyllelse, sier Molde-spissen om 50-millionerovergangen til United.
 
Store sjanser
Med 12 mål på 19 kamper er Mame toppscorer både i Molde og Tippeligaen. I morgen reiser Mame til Manchester for den siste legesjekken og kontraktsignering.

Senegaleseren har stor tro på å lykkes hos de engelske seriemsterne.

- Jeg ser ikke noen grunn til at jeg ikke skal bli en stjerne, sier han til Dagbladet.

Uten sjanseløsingen i begynnelsen av sesongen kunne han fort hatt tre ganger så mange mål.

I løpet av de fem første minuttene i kveld kunne han vært på scoringslista to ganger. Først etter 30 sekunder da han løp igjennom forsvaret og satte ballen like utafor mål. Deretter etter fem minutter, da Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen slo skuddet fra den nye United-proffen til corner.

- Det var en av de beste kampene jeg har spilt i år. Det er gøy å ha mye å gjøre, så lenge jeg tar så å si alt, sier Bugge Pettersen til NTB.

Erik Mjelde fikk liv i hjemmefansen etter tre minutter, men skuddet fra 17 meter strøk like utafor.

Samir Samics gode skuddforsøk kvarteret seinere manglet også de nødvendige centimeterne til å gi tellende resultat.

Strålende Bugge Pettersen
I mellomtida hadde Pape Pate Diouf markert seg i Molde-angrepet med to store målsjanser, men Espen Bugge Pettersen viste ved begge anledninger stort keeperspill og hindret borteledelse.

Molde festet etter hvert et solid grep både sjanse- og spillemessig, men uttellingene manglet mot et hjemmelag som manglet fart både i beina og på ballen.

Mame Biram Diouf hadde en fantastisk dobbeltsjanse 10 minutter etter pause, men heller ikke denne gangen ville ballen i mål til senegaleserens fortvilelse.

- Jeg er skuffet, for jeg burde scoret i hvert fall to mål. Laget skapte også nok sjanser, så vi burde vunnet, sier han.

Innbytter Jose Mota skapte en eventyrlig sjanse da han kom seg fri på venstrekanten, men skuddet fra skrå vinkel midtveis i andreomgangen gikk over Sandefjord-målet.

I løpet av ett minutt eksploderte formelig kampen på Komplett.no Arena.

To kjappe mål
Først fanget Fenan Salcinovic opp en retur, fikk kontroll på ballen og skjøt helt oppe i krysset, via tverrliggeren og i mål.
     
Molde slo tilbake umiddelbart, og etter 74 minutter var det atter likt i målprotokollen.

Mame Biram Diouf skjøt fra høyre, ballen ble blokkert og Jose Mota var våken og satte ballen sikkert i mål fra kort hold.

Magne Hoseth hadde et kanonskudd på overtid, men Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen slo ballen til corner.

Med poengdelingen i kveld har serietoer Molde fortsatt ikke tapt siden laget røk 2-0 mot Brann i Bergen 28. mai.

- Uavgjort på bortebane må vi likevel tåle fra tid til annen. Ser vi på sjansestatistikken, er det normalt en kamp vi vinner 3-0, sier Molde-trener Kjell Jonevret.

Mame Biram Diouf har scoret i ni tippeligakamper - derav fire på 27 minutter mot Brann 12. juli (5-2 til Molde) - og gikk av banen for åttende gang uten seriemål.  
 
Moldes-keeper Knut Arild Lillebakk sto over kveldens kamp grunnet støtskade og blødning.