Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan bli verdensmester

HAMAR (Dagbladet): Dette er mannen som skal redde den norske skøyteæren i allround både i VM til helga og i årene framover. - Jeg er faktisk forberedt på at jeg kan være verdensmester ved sesongslutt, sier Eskil Ervik (24).

- Men da snakker vi om enkeltdistanser - 5000 meter, for å være mer konkret.

Under EM i Heerenveen sjokkerte Eskil Ervik skøyteverden med å vinne 5000 meter - etter å ha utklasset Rintje Ritsma i samløp.

Hjemmedebut

I helga debuterer han i allround-VM - på hjemmebane.

- Målet er å bli blant de seks beste, sier Ervik.

- Går Eskil fire løp opp mot sitt beste, kan han være på pallen sammenlagt, sier trener Geir Karlstad.
- Nedturen i Innsbruck for to uker siden var kalkulert. Jeg hadde mye hardtrening innabords og var sliten. Nå er overskuddet tilbake og jeg føler meg i bra form. Testløpet i Inzell forrige helg var omslaget, sier Ervik.

Foreløpig er 5000 meter hans beste distanse - 1500-meterne er problemet.

Satser all round

Hamar-løperen med trønderblod i årene har tatt mål av seg å bli verdensmester i allround - selv om det kan ta noen år å realisere drømmen.

- Det er allrounder jeg er. Skøyteløp er sammenlagt etter fire distanser. Jeg satser utelukkende allround fram til OL i 2002. Og regn med at jeg er med i 2006 også. Da er jeg 31 år, men jeg ser ingen hindring for å gå på skøyter etter at jeg er 30 år, sier Eskil Ervik.

Blir gjerne idol

- Hvis jeg blir skikkelig god, må jeg forberede meg på at livet ikke blir helt det samme. Jeg har faktisk forberedt meg på en ny rolle - selv om jeg alltid forblir den samme gutten.

- Skulle jeg bli et idol for barn og ungdom, er det bare gledelig. Som liten gutt var jeg alltid lykkelig når de store stjernene tok seg tid. Canadieren Gaetan Boucher ga meg min første autograf under et stevne i Trondheim i 1982. Det var stort.

- En like stor nedtur var det da Sergej Khlebnikov kom rett bak og skjøv ungene unna og nektet å skrive, sier Eskil Ervik - kanskje den nye Koss.

NY STJERNE:</B> Etter at Johann Olav Koss la opp har Norge vært sulteforet på gode allround-løpere. Men i Eskil Ervik har Norge løperen som trolig er vår neste sammenlagtmester på skøyter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media