- Jeg kan bli verdensmester

Tommy Ingebrigtsen er ikke kvalifisert til VM i Val di Fiemme ennå. Likevel mener han helt seriøst at han kan bli god nok til å bli verdensmester.

KULM (Dagbladet): Som eneste nordmann passerte han 200-metersmerket i kvalifiseringen i Kulm i går. Og selv om det bare ble 14. plass til slutt i selve rennet, er det lenge siden Ingebrigtsen har virket så full av selvtillit.

- Det er klart jeg har troen på at jeg kan bli verdensmester i Val di Fiemme, svarer verdensmesteren fra 1995 på direkte spørsmål fra Dagbladet.

Det skal legges til at gutten tar forbehold om at han kvalifiserer seg til mesterskapet.

- Men jeg har god tid til å forbedre meg i ukene som kommer, så det skal være mulig. Jeg må hoppe bra i Willingen neste helg, og fortsette i NM uka etter.

Blant kremen

- Det jeg sitter igjen med etter denne helga, er at jeg har reist meg. 205-metershoppet var bra. Der fikk jeg lufta meg litt. Det er deilig at man får svar på det man har jobbet med ei stund, sier Tommy.

- Så føles det vel deilig å være tilbake blant kremen av verdens hoppere?

- Klart det gjør det. Det er jo dette man strever for.

Ingebrigtsen startet sesongen svakt, men har hoppet bedre og bedre på trening utover vinteren. Derfor er det ikke overraskende for trener Mika Kojonkoski at trønderen er tilbake i nærheten av verdenstoppen.

- Jeg har aldri tvilt på at Tommy ville komme tilbake. For meg har det vært et spørsmål om tid. Tommy er et typisk talent som tidligere har manglet litt på det fysiske. Når er det kraftig forbedret, og da blir også resultatene bedre. I tillegg er han svært sterk metalt, sier Kojonkoski.

- Er han en typisk vinnertype i forhold til andre på laget?

- Det vil jeg egentlig ikke svare på. Vi har mange vinnere. Tre nordmenn har vunnet i verdenscupen i år.

- Tilfeldig

Kontrastene mellom Ingebrigtsen og lagkameraten Anders Bardal er slående. Steinkjer-gutten ble beste nordmann med sin åttendeplass i går. Det var nordtrønderens beste verdenscupplasseringen noen sinne, men han tviler likevel på at han kommer med på VM-laget.

- Nei, per i dag er jeg ikke god nok til det. Jeg er jo ikke kvalifisert, sier han.

- Jeg har jo ikke prestert så mye dårligere enn i fjor egentlig. Det jeg har gjort har bare kommet i skyggen av de andre gode prestasjonene. Jeg skal være ærlig nok til å innrømme at jeg er så egoistisk at jeg synes det er kjipt å mislykkes når de andre på laget har fått det til. Men lagkameratene mine har vist at det går an å vinne. Det er bra, sier Bardal.

Ingen drømmer

Mika Kojonkoski smiler når han hører hvor ulike ambisjoner Ingebrigtsen og Bardal har for det som skjer i VM om knappe tre uker.

- Jeg synes ikke det er dumt av Tommy å si noe sånt selv om han ikke har prestert på absolutt toppnivå ennå. Tvert imot. Jeg mener det er en god holdning å ha. Han er absolutt ingen drømmer i mine øyne, sier Kojonkoski.

Sportssjef Jan Erik Aalbu er mer nøktern.

- Verken Tommy eller Anders har kvalifisert seg for VM ennå. Det hoppes ikke skiflyging i VM. Men begge er nærmere en plass på laget, sier Aalbu.

OFFENSIV: Tommy Ingebrigtsen tror han kan bli verdensmester i Val di Fiemme. I går ble han nummer 14 i rennet, etter et godt prøvehopp på 205 meter. - Klart jeg har trua på meg selv. Det må jeg ha. Selvtilliten ble styrket i helga, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.