Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan dessverre ikke lede landslaget fra 2014. Takk så mye.

Karl Erik Bøhns farvel med Ungarn.

- TAKK: Karl Erik Bøhn tok i kveld farvel med sine ungarske støttespillere og supportere. Han har trent både landslaget og klubben Györ. Her sammen med Thorir Hergeirsson under EM i Serbia i fjor. Der ledet Bøhn Ungarn til bronsemedalje.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- TAKK: Karl Erik Bøhn tok i kveld farvel med sine ungarske støttespillere og supportere. Han har trent både landslaget og klubben Györ. Her sammen med Thorir Hergeirsson under EM i Serbia i fjor. Der ledet Bøhn Ungarn til bronsemedalje. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha kjempet lenge og tappert mot kreften det siste året, fikk Karl Erik Bøhn (48) den tunge beskjeden lille julaften.

Kreften kan ikke helbredes.

I februar i år fikk han diagnosen myelogen leukemi, blodkreft, og har vært gjennom et hardt år med cellegiftkurer. Han ble utskrevet fra sykehuset i november, og var da kreftfri, men sykdommen hadde slått tilbake.

- Takk Karl Erik Bøhn har vært trener i Larvik, og i Ungarn både for toppklubben Györ og landslaget. Nå tar han farvel med den ungarske landslagsjobben og ungarske supportere og støttespillere på sin Facebookside - på ungarsk.

- Jeg er takknemlig for all støtte og gode ønsker jeg har fått av dere. Jeg er så utrolig stolt over å ha fått muligheten til å representere dette vakre landet. Jeg kan dessverre ikke lede landslaget i håndball i perioden 2014-2016.

Han fortsetter:

- Men suksessen vil definitivt vedvare, for jentene er fantastiske. Takk så mye, tiden jeg har tilbrakt i Ungarn har vært den lykkeligste i livet mitt.

- Unik Bøhn ledet Ungarns kvinnelandslag til bronsemedalje under EM i fjor, har helt tiden vært åpen om kreftsykdommen. Dagbladet snakket lille julaften med Bøhns gode venn Andreas Smeby. Han hadde følgende å si om kompisen:

- Karl Erik vil ikke dø. Han tenker på konsekvensene for de han etterlater. Han er en unik mann. Selv når han har fått en dødsdom, så setter han andre mennesker foran seg selv, sa Smeby.

Det har blitt opprettet en Facebook-gruppe som ønsker at Karl Erik Bøhn skal tildeles Idrettsgallaens hederspris når den går av stabelen i januar. Gruppa har rundet 35 000 medlemmer.

RUTINERT: Karl Erik Bøhn var en dyktig og rutinert trener. Her fra da han var trener i Larvik.
Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
RUTINERT: Karl Erik Bøhn var en dyktig og rutinert trener. Her fra da han var trener i Larvik. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media