Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan dø med ren samvittighet

Svenske Tommy Prim nekter for at han delte ut doping til norske Silseth.

NEKTER FOR DOPINGBRUK: Norske Ole Kristian Silseth innrømmet dopingbruk som aktiv syklist i 1984. Han hevder han fikk doping av en svensk rytter. Svenske Tommy Prim nekter derimot for at han var innblandet i doping. Foto: Scanpix. Faksimile: Expressen.
NEKTER FOR DOPINGBRUK: Norske Ole Kristian Silseth innrømmet dopingbruk som aktiv syklist i 1984. Han hevder han fikk doping av en svensk rytter. Svenske Tommy Prim nekter derimot for at han var innblandet i doping. Foto: Scanpix. Faksimile: Expressen. Vis mer

(Dagbladet): Norsk idrett ble i går rystet av innrømmelsene til tidligere US Postal-rytter Steffen Kjærgaard, som fortalte om sitt dopingbruk som startet på slutten av 90-tallet.

Dagbladet kunne i går fortelle om tidligere Tour de France-rytter Ole Kristian Silseth (54) som også innrømmer bruk av doping. Silseth fortalte at han fikk doping av en svenske under et gateritt i Falun i 1984. Dette skal ha vært den eneste gangen han dopet seg.

Det er den tidligere svenske toppsyklisten Tommy Prim (57) som Silseth hevder ga ham dopet.

- Han ga meg en boks med noen tabletter. Jeg trodde han hadde gitt meg noen koffeintabletter, men det var Centramin (amfetamin, journ. anm). Jeg tok den og suste forbi de andre, sier Silseth som vant rittet.

- Jeg ble ikke sliten, ikke tørst og sov ikke på to døgn, sier Silseth.

Svenske nekter
Prim stilte seg uforstående til anklagene i går.

- Jeg har aldri vært i nærheten av det der. Amfetamin? Aldri, sa den svenske rytteren.

I dagens papirutgave av Expressen utdyper Prim:

- Jeg har aldri noensinne vært i nærheten av dopingpiller, og aldri hatt det i egne hender. Hvor han (Silseth) har det fra vet jeg ikke.

NEKTER SKYLD: Svenske Tommy Prim hevder han aldri har brukt eller delt ut doping. Foto: Lennart Rehnman, Expressen.
NEKTER SKYLD: Svenske Tommy Prim hevder han aldri har brukt eller delt ut doping. Foto: Lennart Rehnman, Expressen. Vis mer

- Jeg kan dø med ren samvittighet, sier Prim.

Så dopede syklister
Prim syklet for italienske Bianchi mellom 1980 og 1986.

- Jeg har tatt to andreplasser i Giro d'Italia uten å ta piller. Hadde jeg brukt piller kunne jeg hatt to seire, sier Prim.

- Hvor mange ganger ble du testet?

- Det var alltid nummer én, to og tre som ble testet. Pluss to tilfeldige etter etappene i store ritt, sier Prim til Expressen.

- Var det mye piller i omløp?

- Piller har alltid vært der. Doping har alltid vært der. Jeg har sett dopede syklister og hvor jævla fort de sykler. Etter store ritt kjørte vi oppvisningsløp. Der var det syklister som dopet seg. Syklister som normalt falt av når det gikk fort der framme, sier Prim.