- Jeg kan få sparken

KRISTIANSAND (Dagbladet): Brann greide ikke å løfte seg over nedrykksstreken. Nå er trener Teitur Thordarson forberedt på at han kan miste jobben etter den svake sesongstarten.

- Klubben ga meg klar beskjed om at de ville tenke langsiktig og ga meg fem år til å snu skuta da jeg ble ansatt, men jeg utelukker ikke at de kan snu på det, sier Teitur til Dagbladet.

- Så du tror at du kan få sparken?

- Ja, det kan godt hende at jeg får det.

- Du er altså forberedt på det?

- Ja, det er en del av gamet i denne jobben, sier Teitur, som vet hvor hardt det kan blåse rundt Brann i fotballgale Bergen.

Flaks

I går gikk han rundt og var tvunget til å være fornøyd med et poeng mot presumptivt svakere Start. En kamp Brann ledet og dominerte før pause, ble snudd av Terje Leonardsens to mål seint i andre omgang. Derfor var det lettelse å spore i ansiktet til islendingen da Jonas Jonsson utliknet 2- 2 på et nydelig hodestøt ti minutter før slutt.

- Vi burde avgjort kampen før pause, men slik det utviklet seg bør vi egentlig være fornøyd med det ene poenget. Uansett er dette årsbeste spillemessig for oss, sier Thordarson.

Han var også rasende på dommer Rune Pedersen som muligens burde ha blåst i forkant av Starts første scoring.

- Han Beniusis rett og slett reiv ned midtstopperen vår. Det var et soleklart frispark.

Gammel storhet

Likevel var det ting å glede seg over for de helrøde. Thorstein Helstad viste glimt av gammel storhet på sin bursdag, og spissmakker Tommy Knarvik tegnet seg på scoringslista.

- Målet mitt var litt flaks. Jeg fikk nok litt hjelp av motvinden. Først trodde jeg den skulle gå over, men så duppet den akkurat inn, smiler Knarvik.

Gutten fra havgapet utenfor Bergen synes det har vært for mye negativt snakk rundt laget før sesongstart.

- Jeg skjønner ikke den negative fokusen. Det er litt trist at det har blitt sånn. Bortsett fra Svante Samuelsen så spiller vi med det samme laget som i fjor, så jeg mener vi ikke bør se så negativt på situasjonen selv om Helstad og Kvisvik forsvinner, sier Knarvik.

Avviser

Teitur Thordarson avviser at han har bidratt til å spre pessimisme rundt sitt eget lag, selv om han har beklaget at klubben har solgt flere av sine kjente profiler.

- Nei, det er helt feil. Problemet er pressen i Bergen. De gjør alt de kan for å vinkle ting negativt rundt laget. Fra vanlige folk i Bergen har jeg ikke hørt en eneste negativ kommentar. Det leser jeg bare i avisene, sier Thordarson.

Som sikkert ikke blir mer oppstemt av å lese dagens aviser.

UNDER PRESS: Teitur Thordarson vet at han ikke sitter trygt i jobben som Brann-trener om dagen. I går reddet Jonas Jonsson (i bakgrunnen) ett poeng og Brann fra total ydmykelse med sin scoring ti minutter før slutt. - I denne jobben må man være forberedt på alt, sier Thordarson.
GOD: Jonas Jonsson var Branns beste mot Start. Her treffer han perfekt med hodet, og utlikner til 2-2 etter 80 minutter.