BANKET GULT OG BLÅ:  Erik Hamrén og Sverige.  Foto: NTB Scanpix
BANKET GULT OG BLÅ: Erik Hamrén og Sverige. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett et svensk landslag så tvers gjennom elendig noen gang

Hamrén totalslaktes.

Svenske fotballkommentatorer er ikke nådige mot Sveriges landslag eller Erik Hamrén etter 1-4-tapet mot Østerrike. Mathias Lühr i Expressen krever landslagssjefens avgang.

 - Hamrén fikk fortsette selv om han mistet VM-sluttspillet i 2014. Nå risikerer han å kjøre Sverige i grøfta i tidenes enkleste EM-kvalifisering. Svensk landslagsfotball er ikke på rett vei, og har ikke vært det på lenge. Da synes jeg det får være nok nå, skriver han.

Henrik Skiöld i TT er inne på samme spor.

- Det var intet annet enn en kollaps, i en kamp Sverige var nødt til å vinne. Skyggen faller tyngst over Hamrén. Vi trenger ingen havarikommisjon for å konstatere at han har nådd veis ende med dette laget, mener han.

For dårlig Erik Niva i Aftonbladet prøver å komme på om han har sett noe dårligere av et svensk landslag.

- Jeg kan faktisk ikke huske å ha sett et svensk landslag så tvers gjennom elendig noen gang. Vi møtte et lag som ikke hadde kvalifisert seg til et mesterskap av egen kraft på 18 år, skriver han.

Niva konstaterer at Sverige tross alt har gode muligheter til å kvalifisere seg til EM, men mener at laget ikke har noe i Frankrike å gjøre.

- Bisart nok er det så vanskelig å gå glipp av dette sluttspillet at det fortsatt er fullt mulig, kanskje til og med trolig, at vi kan snuble oss forbi en svak omspillsmotstander. Slik sett er ikke tapet så alvorlig. Sverige kan fortsatt komme til EM. Det verste er at det føles som det ikke spiller noen rolle.

Ny start Johan Esk i Dagens Nyheter tenker det samme.

- Jeg vet at ingenting er avgjort, jeg vet at drømmen om EM lever. Men akkurat nå vil jeg verken drømme, tro eller håpe på dette laget, denne landslagssjefen og disse spillerne. Nå vil jeg bare at denne fryktelige høsten skal ta slutt med en kvalifiseringskrasj slik at Sverige kan begynne på nytt. Bygge nytt, med ny landslagssjef, nye spillere, nytt lag, skriver han.

Han mener at det ikke finnes en rød tråd i Hamréns ledelse.

- Det er ingen vettige, tydeligere ideer å gripe fatt i og bygge på. Det er tro og følelser dette landslaget lever på. Spillerne kriger og kjemper en og en, men de vet ikke hva de skal gjøre sammen.

Anders Lindblad i Svenska Dagbladet tviler på at Sverige evner å ta seg til EM.

- Med tanke på prestasjonen på fullsatte Friends Arena blir det vanskelig. Ingenting, absolutt ingenting fungerte i Sveriges lag. Det var pinlig å se hvordan laget falt så fullstendig sammen da det gjaldt som mest. Innsatsen var tvers gjennom ussel, skriver han.

Gir seg ikke Erik Hamrén lar seg ikke blåse over ende av kritikken etter Sveriges ydmykende 1-4-tap for Østerrike.

- Nei, jeg trekker meg ikke, sa han.

Det var historisk sus over den svenske fiaskoen tirsdag. Tapet var Sveriges største i en turneringskamp på hjemmebane siden Brasil i 1958 vant VM-finalen på Råsunda 5-2.

Sosiale medier flommet over av krav om Hamréns avgang, og han fikk selvsagt spørsmålet på pressekonferansen etter kampen.

- Jeg har ingen ambisjon om å trekke meg. Jeg har opplevd motgang tidligere i min trenerkarriere og har fått sparken to ganger, men jeg har aldri trukket meg, svarte Hamrén.

- Jeg tar ansvar. Jeg akter ikke å løpe fra det.Den tidligere Rosenborg-treneren uttrykte forståelse for den enorme skuffelsen publikum på fullsatte Friends Arena, og millionene foran TV-apparatene, følte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram