- Jeg kan flytte på meg

Kaldt og vakkert gjorde Martin Andresen det som måtte gjøres på Jæren. To vakre mål fra en presis høyrefot. I tillegg kontrollerte han midtbanen, og er i sitt livs form.

BRYNE (Dagbladet): Rosenborg jager herr Andresen. I tillegg har storklubbene Marseille og Borussia Dortmund sett ham i kamp, men Stabæks nøkkelspiller har ikke begynt å pakke.

- Nå trives jeg veldig bra på Stabæk, og spiller på et høyere nivå enn tidligere. Jeg har det bra, sier Andresen til Dagbladet.

Tar gjerne frispark

Samtidig avslører han at han slett ikke er bofast i Oslo for evigheten bare det rette tilbudet kommer.

- Jeg kan flytte og er åpen for andre muligheter, sier Martin Andresen til Dagbladet.

Inntil videre glitrer han på Stabæk og landslaget, og mot Bryne i går var han stor.

Frisparket fra 20 meter var en Beckham-kopi rett i nettmaskene. Enestående!

- Jeg tar gjerne frispark på landslaget også, hvis jeg får lov, sier Andresen, vel vitende om at Sembs menn mangler en presis høyrefot.

Stabæk-trener Gaute Larsen skryter ikke bare av Andresens fot, men av hele mannen.

Iskald Martin

- Alle klubbers taktikk er å stoppe Martin for å knekke Stabæk. På tross av det klarer han å løsrive seg og dominere kampene. Klubbryktene går heller ikke inn på Martin, han er iskald og konsentrerer seg om jobben her og nå, sier Larsen til Dagbladet.

Treneren sukker når vi spør om han er redd for å miste den mørke og elegante på midtbanen.

Trener ekstra

- Lista over gode spillere klubben har solgt er så lang, så lang. Skal Stabæk hevde seg, må vi beholde spillere som Martin, eventuelt erstatte ham med en som holder samme nivå, mener Gaute Larsen, som hevder at Martin Andresen for tida er Norges beste fotballsparker.

Andresen sjøl trekker fram sin ekstratrening som forklaring på suksessen i klubb og på landslaget. Foruten treningene med klubben, svetter Martin litt ekstra for å høyne prestasjonene.

- Jeg har trent mye styrke og kondisjon og har blitt tryggere med ballen, forklarer Andresen.

Trener Gaute Larsen tror Andresen kan bli enda mer sentral på landslaget, hvis Nils Johan Semb bare tør å bruke Andresen til det han er god på. Det er sjelden Martin Andresen misser en pasning, han utstråler ro og kontroll, og så vet høyrefoten veien til nettmaskene.

For hjemmelaget Bryne var gårsdagens oppgjør et mareritt. To raske Stabæk-mål og Bryne møtte høstmørket litt for tidlig. Sentrale spillere er skadet og økonomien på konkursens rand. Bryne er ikke lenger Norges beste hjemmelag.

- I dag fikk vi to tidlige mål imot og måtte gjøre to bytter omtrent samtidig. Det var ødeleggende, men vi har moral og skal løfte oss igjen, mener trener Reine Almquist.

TRIVES, MEN...? Martin Andresen har det bra sammen med Christian Michelsen. Samtidig jages Andresen av flere klubber.
BÆRUMS BECKHAM: Martin Andresen setter her inn Stabæks første mål på et nydelig frispark fra cirka 20 meter på Bryne Stadion. Og landslagsspilleren sender også en liten hilsen til Nils Johan Semb. - Jeg tar gjerne frispark på landslaget også, hvis jeg får lov, sier Andresen. <!--/BTEK0--><!--BTEK1-->