STADIG I OVERSKRIFTENE: Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STADIG I OVERSKRIFTENE: Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

- Jeg kan forsikre om at han ikke har problemer med holdningene

Deila om Ødegaard.

(Dagbladet): Med sportsavisa AS i spissen har Martin Ødegaard (16) figurert mye i spanske overskrifter den siste tida.

Det hevdes at nordmannen ikke har innfridd forventningene i Real Madrid Castilla. Han er også blitt kritisert for at han heller vil trene med Cristiano Ronaldo og storstjernene framfor gutta på Castilla.

- Jeg kan forsikre om at han ikke har problemer med holdningene. Det er hundre prosent sikkert, sier gamletreneren i Strømsgodset, Ronny Deila, ifølge BBC.

Tatt av banen Ødegaards situasjon i Real Madrid tok en smule av etter søndagens kamp mot Tudelano i Segunda B. Han ble tatt av etter 65 minutter, hvilket fikk AS til å skrive i kampreferatet sitt:

- Castilla var på vei til å tape, helt til Ødegaard gikk av banen.

Og:

- Castilla uten Ødegaard var bedre enn Castilla med Ødegaard.

Avisa nektet å gi 16-åringen poeng på spillerbørsen.

- Blir bedre og bedre Castilla er altså B-laget til Real Madrid, og kampen endte 1-1. En som ikke lar seg skremme på noe som helst vis er nåværende Celtic-trener Deila.

- Jeg tror han (Ødegaard) bare vil bli bedre og bedre i framtida, sier nordmannen, ifølge BBC.

- Han har vært der (i Madrid) i to eller tre måneder. Det er altfor tidlig å snakke om det er en bra eller dårlig ting at en 16-åring har dratt til Madrid.

- Må tilpasse seg Deila skal selv ha forsøkt å få Ødegaard til Celtic etter at det ble klart at han skulle bli manager der. Slik gikk det ikke. Nå oppfordrer han omgivelsene om å besinne seg.

Deila sier:

- Han trenger å tilpasse seg - lære seg språket og klubben. Alt er nytt. Jeg så ham da landslaget trente (før kampen mot Kroatia 28. mars). Han så veldig god ut.

Real Madrid Castilla ligger på 5. plass på tabellen. Laget har tre poeng opp til playoff. Real Union venter borte i neste kamp.

Over stokk og stein Petter Veland - ekspert på spansk fotball og kommentator på C More - tror Ødegaard takler de spanske skriveriene bra. Hvis han i det hele tatt får dem med seg.

- Han kom fra en mediehverdag i Norge som gikk over stokk og stein. Noe av det viktigste var å komme seg bort, til et liv der han ikke må forholde seg til mediefolk i hverdagen.

- Han har gjort et par intervjuer med Real Madrid TV, og det har vært noen smådrypp her og der. Ellers har klubben vært bevisst på at han ikke skal åpne seg for pressen. Det er mulig at folk rundt synes det er dumt, men det er ikke hans problem.

- Han tjener bare på det, mener Veland.

BER OMGIVELSENE ROE SEG: Celtic-manager Ronny Deila. Foto: NTB Scanpix
BER OMGIVELSENE ROE SEG: Celtic-manager Ronny Deila. Foto: NTB Scanpix Vis mer