-Jeg kan gi dere magiske føtter

LJUBLJANA (Dagbladet): - Gi meg fire uker med disse gutta og jeg skulle gjort dem mye raskere, sier Merlene Ottey til Dagbladet. I går møtte sprintdronningen familien Flo på trening. Og tro det eller ei - hun kjente dem igjen fra VM. - I saw you guys in France, sa Merlene til Jostein og Tore André.

Mens landslaget trente ute i går formiddag jobbet Merlene Ottey med farten på et tartandekke under den ene langsida på arenaen til Club Ljubljana. Etterpå var det langbeint treff i kjelleren. Og nede i startposisjon var resultatet gitt.

Ottey-null til Jamaica.

- Disse gutta er sterke, men de må lære seg å bruke det de har til å løpe fort, sier Merlene Ottey. - Jeg kunne vist dem mange ting som ville vært magisk for føttene deres. For i fotball som sprint handler farten om eksplosivitet i muskulaturen.

- Vi kunne gjort underverker i løpet av en måneds tid.

Og:

- Fotballinteressen min ble skjerpet fordi Jamaica var med i VM. Jeg bor jo i Monaco og var nødt til å være på kampene. Og Norges seier over Brasil i Marseille husker jeg veldig godt.

- Den imponerte hele verden.

- Fire uker høres greit ut, men det med farten er nok for seint, gliser Jostein Flo. Det er ikke storebrors sprintegenskaper som åpnet veien for landskamp nummer 48 i kveld. For Otteys 100-metere er langdistanse for den svære stryningen.

Landslagets tempotester over 40 meter er mer enn nok.

Glem farten

- Det er lite jeg kan gjøre med farten, sier Jostein Flo. - I utgangspunktet er jeg langsom, ja, men jeg tror jeg skulle slått noen av de andre gutte om vi hadde hatt konkurranse. Men jeg spiller ikke fotball for å vinne sprintdueller. Jeg er med fordi jeg har andre kvaliteter.

  • Spensttrening er en av de tingene Merlene Ottey nevner som fartsøkende øvelser. Og hadde hun ikke reist hjem til Monaco i dag, så ville hun sett Jostein Flo i hoppende aksjon på den norske venstrekanten mot Slovenia. For det er der han skal bruke det han kan.

Så lenge han orker.

- Jeg er usikker på om jeg holder i nitti minutter, sier Jostein. - Det skyldes at jeg gir ett hundre prosent hele tida. For fysisk sett er det ingen fare med meg. Jeg er skadefri og helt i orden.

Drømmer om mål

Tore André er mer enn litt sugen på sitt første landslagsmål siden det Merlene Ottey så mot Brasil 23. juni. For sjøl om tre kamper uten scoring ikke kan karakteriseres som måltørke - så støver det. Og minnene fra åttendedelsfinalen mot Italia (0-1), treningskampen mot Romania (0-0) og EM-kvalifiseringa mot Latvia (1-3) er ikke gode.

Tida er overmoden for å slette dem med en scoring.

- Jeg tenker alltid på mål, sier Tore André. - Og spesielt nå etter tre målløse landskamper.

- Var manglende matchtrening en faktor som gjorde at du ikke hadde den riktige ballfølelsen og scoret mot Latvia?

- Jeg tror ikke det. Jeg hadde jo ikke spesielt mer matchtrening da jeg kom inn for Chelsea og scoret to mot Blackburn, sier Tore André Flo.

<B>VINNERLAGET:</B> Sprintdronningen Merlene Ottey kjente igjen brødrene Flo fra fotball-VM i sommer. I går møttes stjernene under trening i Ljubljana.