Jeg kan gjøre Brasil bedre

LA BAULE (Dagbladet): Verden kom til den norske treninga i går og verden fikk Drillo-servert følgende: - Jeg har lyst til å trene Brasil fordi jeg mener min fotballfilosofi vil gjøre dem til et bedre lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- De vil score flere mål og få enda større suksess under meg og mitt system, sa Drillo.

Og tro ikke at intervjuet engelske Tim Collings gjorde var et bakholdsangrep makan til dem Drillo har blitt utsatt for før. Reuters' utsendte presenterte seg nemlig på det høfligste.

- Jeg heter Tim Collings, kommer fra nyhetsbyåret Reuters, og det du sier vil hele verden få vite, sa han og satt på båndopptakeren.

- Javel, svarte Drillo.

- Hvordan kan du påstå at Brasil med sine fire VM-titler kan bli bedre med deg og din filosofi spurte Collings.
Og Drillos svar - med slagstøvler i tørt vær og 22 varme:

- Alle kan bli bedre!

Søknad

Dermed har han gjort det igjen - og denne gangen så det virkelig smeller. Intervjuet med fotballnasjonen Norges landslagstrener i går ettermiddag vil nemlig bli lagt merke til fra cornerflagg til cornerflagg over hele kloden. For oss er det ikke noe nytt - vi har hørt drømmene om den ultimate utførelsen av Drillos-stilen før.

Men:

For resten av verden - som vet at Zagallo er ferdig hvis han ikke kommer hjem med VM-tittel nummer fem, og at Drillo er uten trenerjobb fra 1. august - er det en søknad de luxe.

Spekulasjonene om Drillos framtid begynte for alvor for ett år siden. Og - de begynte etter 4-2-seieren over Brasil. Det var da Adidas-konsernets hovedaksjonær Robert Louis-Dreyfus, som akkurat var i ferd med å ta over Olympique Marseille, kom til Oslo.

For å hente Drillo til den franske havnebyen.

Holder kontakten

Drillo la det på vent, men dro til Marseille og den franske serieåpningen i august. Der fortalte han Dreyfus at han helt sikkert kom til å fullføre kontrakten med Norges Fotballforbund. De to ble enige om å holde kontakten, og det har de gjort.

I løpet av den tida som er gått er Drillo overøst med flere mer eller mindre interessante tilbud.

Inntil nylig sa Olsen at han ikke var villig til å spekulere i sin egen framtid. VM måtte komme først - alt det andre etterpå. Men etter Mexico-kampen på Bislett 20. mai sa han plutselig at han hadde hørt om en fem-seks tilbud gjennom sin gode venn, advokat og FIFA-agent Gunnar Martin Kjenner.

Da det var sagt, fikk det være nok.

- Snakk med Gunnar Martin, sa Drillo til Dagbladet den onsdagskvelden i Oslo.

Kjenner tolket Drillos lille åpenhet på følgende måte:

- Jeg vil tro Egil sa det han har sagt fordi han vil tone flagg. Det er mange som trenger ny trener. Og hvis han ønsker en jobb, er det viktig at de som er på leting vet at han kan være interessert.
- Det er allerede et par utenlandske klubber som har bedt om samtaler.

Brøler til verden

Drillos timing når det gjelder Brasil-utsagnet er perfekt og pirrende. Og - det er ikke første gangen han bruker sin egen overbevisning til å snakke i megafon i den internasjonale fotballkjerka. Da vi møtte Nederland i VM-kvalifiseringa før USA-VM, sa han at han overhodet ikke ville ta forholdsregler mot verdensstjerner som Ruud Gullit og Marco van Basten.

Og:
Da vi hadde kvalifisert oss - og dro til Wembley for å møte England som ikke hadde kvalifisert seg fra vår gruppe - sa han at den fotballen England holdt på med var håpløs og lite effektiv.

23. juni møter vi Brasil i Marseille. Drillos beskjedenhet har ikke blitt påtakelig større. Og nå har tittelforsvarerne fått beskjed om at de kunne vært enda bedre.

Hvis de hadde spilt Drillo-fotball med stilens opphavsmann som trener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer