Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke annet enn å klage

Romøren tapte første slag.

SESONGEN NÆRMER SEG:  Bjørn Einar Romøren gleder seg til hoppsesongen. Tidligere i høst var han på Fuerteventura sammen med Kollenhopp. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SESONGEN NÆRMER SEG: Bjørn Einar Romøren gleder seg til hoppsesongen. Tidligere i høst var han på Fuerteventura sammen med Kollenhopp. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Bjørn Einar Romøren (32) måtte stå over forrige hoppsesong på grunn av en operasjon i ryggen. Nå kjemper han seg tilbake.

Men da uttaket til helgas verdenscupstart i tyske Klingenthal ble offentliggjort i morges, var Romørens navn ikke med.

- Hvordan har du det?

- Jeg kan ikke annet enn å klage, svarer 32-åringen humoristisk på Dagbladets spørsmål.

Gode dager Det er ikke så ille som det høres ut til.

Faktum er at comebackhopperen har hatt flere gode dager på «kontoret» den siste tida.

«Kontoret» er topp moderne Midtstubakken i Holmenkollen. Romøren trener utenfor landslaget, men målet er klart:

- Jeg har planer om å lure meg med til OL, sier han.

- Jeg er ganske positiv til hoppingen jeg gjør om dagen.

Siste sesong På grunn av snøforholdene - eller mangel på snø - har det ikke vært noe uttaksrenn til verdenscupen. Derfor valgte landslagstrener Alexander Stöckl å gå for hoppere han har sett over lengre tid.

Disse blir med til Klingenthal: Anders Bardal (Steinkjer), Anders Fannemel (Hornindal), Tom Hilde (Asker), Andreas Stjernen (Sprova), Rune Velta (Lommedalen) og Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer).

I HARDTRENING:  Bjørn Einar Romøren hadde det som plommen i egget på Fuerteventura. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I HARDTRENING: Bjørn Einar Romøren hadde det som plommen i egget på Fuerteventura. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Men Romøren nekter å la seg avskrive, i det som trolig blir hans siste sesong i hoppbakken.

- Når jeg først treffer, kjennes det bra ut. Det skjer ikke hver dag. Men jeg føler ikke at jeg er milevis unna, sier han.

Pekepinn - Jeg har fått en pekepinn opp mot landslagshopperne, og spesielt Anders Bardal. Han er nok hakket vassere enn meg.

Kulda tok i morges grep om Østlandet. Dermed går snøkanoene for fullt.

Romøren håper han får vist seg fram til verdenscuprennene på Lillehammer fra 6. til 8. desember. Tida fram til OL flyr fort.

Men siste ord er ikke sagt fra hopperen som hadde verdensrekorden på 239 meter i seks år. Nå gjelder det å overbevise landslagsledelsen.

Og da snakker du best med lange svev!

I AKSJON:  Rulleskøyter er viktig for å trene balansen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I AKSJON: Rulleskøyter er viktig for å trene balansen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer