Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke avskrive VM

Lund Svindals håp lever fremdeles.

OSLO (Dagbladet): Aksel Lund Svindal er denne uken i Oslo, for å utføre en rekke tester på Toppidrettsenteret.

I dag møtte alpinisten pressen. Der kunne skistjerna fortelle at det fortsatt er håp for at han kan rekke VM i februar.

- Det er egentlig ikke så mye nytt. Jeg kan bare si at ting går ganske bra, faktisk. Det er ikke skjedd noe negativt som gjør at det ser dårligere ut enn tidligere. Om ikke så altfor lenge håper jeg å kjøre på ski. Jeg kan ikke avskrive VM, sier Lund Svindal.

Har en plan Fysioterapeut Håvard Moksens var også med på seansen på Olympiatoppen. Han kunne fortelle at fremgangen har vært bra siden akillesen røk to og en halv måned siden.

- Vi følger en plan som går uke til uke. Det vi har sett i går og i dag, er at vi er i rute. Det går jevnt og trutt fremover, sier Moksnes.

Det var 18. oktober i fjor at akillessenen i den venstre foten til Lund Svindal røk under en fotballøkt.

32-åringen har hele tiden vært klar på at VM bare har vært et optimistisk mål. Samtidig har han gjort det klart at han ikke stiller til start i Beaver Creek i februar, hvis han ikke har reelle sjanser på medalje.

Var i USA De siste månedene har Lund Svindal holdt seg utenfor medias søkelys. På sin egen Instagram-konto har skiesset lagt ut bilder fra både Karibien, Silicon Valley og New York.

- Jeg har trent, men det er snakk om et par timer hver dag, så det er tid til ferie og litt av hvert. Det har vært gøy, sier Lund Svindal om oppholdet.

Om når han bør være tilbake på ski for å kunne rekke VM, sier han dette:

- Jeg trenger ingen konkurranser i forkant. Det går ikke, tror jeg. Jeg må ha bra trening, og jeg har verdens beste alpinist som lagkamerat og målestokk, så jeg trenger bare å kjøre mot han, sier Lund Svindal med henvisning til Kjetil Jansrud.