ØNSKET I VIF: Christian Grindheim kan komme til å returnere til Vålerenga. Her i kamp mot Hannover. Foto:  REUTERS/Marie Hald/Scanpix
ØNSKET I VIF: Christian Grindheim kan komme til å returnere til Vålerenga. Her i kamp mot Hannover. Foto: REUTERS/Marie Hald/ScanpixVis mer

- Jeg kan ikke bli sittende her og råtne

Men Grindheim må ta lønnskutt om han vil til Vålerenga.

LA MANGA/VALLE (Dagbladet): Christian Grindheim (29) er ønsket tilbake i Vålerenga, men midtbanespillerens høye lønn kan bli et hinder.

Etter den skuffende 8. plassen for Vålerenga i Tippeligaen i fjor, er det knyttet stor spenning til at Kjetil Rekdal er tilbake i sjefsstolen på Valle.

Treneren har allerede skapt bølger med et internt regelverk som er svært strengt. Spillerne får blant annet ikke drikke alkohol mens sesongen pågår.

Han er også ivrig etter å forsterke laget før sesongen starter i mars, og har tre spesifikke navn på blokka.

Etter hva Dagbladet erfarer er Christian Grindheim en av de tre. De to andre er Michael Barrantes (29) og Jonatan Tollås Nation (22) som Rekdal jobbet med fram til han fikk sparken i Aalesund i fjor høst.

For høy lønn
Grindheim, som ble hentet til Vålerenga av nettopp Rekdal i 2005, har spilt for F.C. København siden 2011, men sliter med å få spilletid i den danske storklubben. Agent Tore Pedersen har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at Grindheim er misfornøyd med situasjonen.

- Selvfølgelig har vi registrert det, vi også, sier Rekdal om Grindheims situasjon i klubben.

- En spiller du vil ha hit?

- Ja, det er mange jeg kan tenke meg hit. Men han skal passe inn her. Hvilke spillere er her fra før, og er det økonomisk mulig? Og så må vi lage plass. Vi kan ikke ha en stall på 30 spillere. Når noen kommer inn, må andre ut. Jeg vil ikke snakke om navn, men jeg vet at Grindheim er en god fotballspiller. Han har i hvert fall vært det, og når han er i FCK regner jeg med at han fortsatt er det.

- Vi vet at han har et lønnsnivå der som er langt over det som er vanlig i Tippeligaen. Det kan ingen norske klubber betale, så enkelt er det, sier Rekdal til Dagbladet.

- Har du snakket med Grindheim om det?

- Nei, men det vet jeg fra før. Alle forstår at en spiller i FCK tjener mye mer enn en spiller i VIF. Uansett hva vi ender opp med, må vi sørge for at det er rett for Vålerenga. Det er som å legge et stort puslespill, hvor én brikke gjør at grunnmuren blir bedre. Vi bruker den tida vi trenger. Vi får ikke gjort alt rett, men treffprosenten (på spillerkjøp) må langt over 50.

Gode spillere
Da Rekdal var Aalesund-trener var Barrantes og Tollås Nation blant hans mest betrodde menn.

- Det er gode fotballspillere som mange kunne tenke seg, uten tvil. De hadde sikkert passet veldig godt inn i Vålerenga. Så er spørsmålet: Er det mulig? Er det spillere vi trenger, eller har vi de spillertypene her? Det jeg kan si nå er at de er meget gode spillere, begge to. Jeg trivdes godt med dem i Aalesund, og jeg vet at de trivdes godt med meg også, sier han.

Christian Grindheim sier han allerede har vært i dialog med Vålerenga, og at situasjonen i FCK ikke kan fortsette slik det er nå.

- Jeg har snakket med Vålerenga, men ingenting er konkret. De (Reka) sa de først må rydde opp i stallen, se hvem som går og hvem som blir. Men det som er helt sikkert er at jeg ikke kan bli sittende og råtne her. Jeg skal ha en samtale med klubben her på La Manga i neste uke, sier han til Dagbladet.

HØY STJERNE HOS REKDAL: Jonathan Tollås Nation og Michael Barrantes. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HØY STJERNE HOS REKDAL: Jonathan Tollås Nation og Michael Barrantes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer