Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus

- Jeg kan ikke flørte. Det går bare ikke

Forteller om konsentrasjonsproblemer, mantra, skoleprosjekt og sine neste kamper.

VAKKER, MEN MED FLØRTETRØBBEL: Cecilia Brækhus mestrer det meste, men innrømmer at hun har store problemer når det kommer til flørting. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VAKKER, MEN MED FLØRTETRØBBEL: Cecilia Brækhus mestrer det meste, men innrømmer at hun har store problemer når det kommer til flørting. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

TJUVHOLMEN (Dagbladet): - Hvordan skal disse brikkene stå? Jeg kan ikke sjakk.

Cecilia Brækhus (35) tar imot Dagbladet i vestibylen på hotellet og har nettopp mistet mobiltelefonen ned på et stort sjakkbrett og feid unna noen bønder raskere enn Magnus Carlsen er i stand til.

- Det er akkurat det. Jeg har tankene mine på så mange steder på en gang, smiler hun.

Boksedronninga holdt på å tekste til noen, samtidig som hun startet å prate med Dagbladet.

- Eneste gang jeg greier å holde fokus på en eneste ting er når jeg er i ringen. Enten det er kamp eller trening med teknikk og taktikk. Ellers flyr tankene alle mulige veier, sier hun.

Mental trening

Cecilia Brækhus forteller at hun går i mental trening. Det er ikke noe nytt. Hun har holdt på med det siden hun var 15 år.

Da fikk hun sitt personlige mantra, som hjelper henne i vriene situasjoner, der hun kan føle seg forvirret.

- Hvis jeg er i ferd med å få panikk, går jeg inn i meg selv og snur. Litt spøk det med panikk. Men det er til stor hjelp i mange situasjoner. Jeg anbefaler alle mental trening, sier hun.

Cecilia Brækhus har vist at hun mestrer det meste.

Dårlig flørter

Men så kommer det:

SITTER I HODET: Cecilia Brækhus sier hun drar stor nytte av mental trening. Men at hun er dårlig til å flørte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SITTER I HODET: Cecilia Brækhus sier hun drar stor nytte av mental trening. Men at hun er dårlig til å flørte. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er noe jeg er skikkelig dårlig på. Det er å flørte. Jeg bare kan det ikke. Det er vel sånn med meg også, at jeg må være dårlig på noe. Og det er definitivt å flørte med en gutt.

Men flørting må uansett vente. For i hodet til Cecilia Brækhus er det boksing, boksing og nesten bare boksing.

- Døgnet har bare 24 timer, og det handler bare om boksing. Jeg er boksegal og elsker det. Jeg vil alltid drive med boksing, også etter at jeg har gitt meg i ringen. Det er så mye bra i Norge. Mange talenter både i proffboksingen og ikke minst i amatørboksingen, sier hun og forteller om hennes store drøm som ikke dreier seg om henne selv.

- Tenk å kunne bidra til å få en bokser til OL. Det er en drøm.

Utladet

Etter kampen i Spektrum mot Anne Sophie Mathis forrige lørdag ble Cecilia Brækhus totalt utladet.

- Jeg har omtrent bare sovet og tittet ut mellom lakenet og dyna noen ganger, smiler hun.

Men nå har hun fokus igjen. Inn mot neste kamp mot svenske Klara Svensson. Men dama har så mange jern i ilden.

- Det er viktig å smi mens jerner er varmt, sier hun.

Det eneste som får tankene til Cecilia Brækhus vekk fra boksing en kort stund er når hun er opptatt med et skoleprsjekt i Uganda. Det hun vet om framtida nå er følgende:

Først Svensson

- Først skal jeg bokse mot Klara Svensson i februar eller mars. Den kampen har jeg håp om skal gå i Bergen. Det vil være The Homecoming 2. Det skal bli enda større enn i Spektrum. Det er litt kult, uten at jeg skal røpe for mye. Men det er snakk om å bygge ut noe. Det er ingen hall i Bergen som er stor nok til dette.

Så Cyborg

Hun fortsetter:

- Det er farlig å tenke forbi en kamp og opp mot en annen. Det har felt boksere før. Men det er ingen tvil om at Cyborg i Statene er det store. (Brasiliansk MMA-stjerne som har sagt hun gjerne møter Brækhus i bokseringen. red.anm.) Det vil bli en gigakamp. Jeg skal reise over for å starte en PR-kampanje. Tenk deg, jeg har knocket Mathis, som har knocket Holm (amerikansk MMA og bokseidol red.anm.). Og så skal jeg møte den store i Statene. Større enn det kan det ikke bli.

Så dreier tankene hennes vekk fra boksing noen sekunder. Det eneste som får tankene hennes over på noe annet.

Skoleprosjektet

- Skoleprosjektet i Uganda er stort for meg. Det dreier seg om et prosjekt som jeg har vært med på i ti år. Nå er det 600 elever ved skolen. Halvparten gutter og halvparten jenter. Det var vesentlig og en forutsetning, at også jenter skal få sin utdannelse og bli stimulert til trening og idrett. Det gir meg mye god energi, forteller hun.

Nesten alt dreier seg om boksing. Men 17. november reiser Cecilia Brækhus til sitt andre store prosjekt. Til skolen i Uganda i en snau uke. Etterpå er det bare boksing igjen og fullt fokus mot den svensk/norske kampen mot Klara Svensson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media