SENSASJON: Wales-spillerne sjokkerte alt og alle da de knuste Belgia 3-1 fredag. Spillerne må nå ofre flere sommerferie-planer på grunn av EM-avansementet. Foto: Rex / NTB Scanpix  
SENSASJON: Wales-spillerne sjokkerte alt og alle da de knuste Belgia 3-1 fredag. Spillerne må nå ofre flere sommerferie-planer på grunn av EM-avansementet. Foto: Rex / NTB Scanpix  Vis mer

- Jeg kan ikke forklare hvor mye trøbbel EM-avansementet har skapt for familien min

Wales-spillerne sjokkert over egen suksess. 

(Dagbladet): Wales har sendt sjokkbølger over hele verden under EM og toppet det hele da de fredag banket Belgias stjernegalleri 3-1 i kvartfinalen.

Seieren blir omtalt som "den største prestasjonen på mange år", "en drøm" og "sjokkerende" i sportspressen. Men det er ikke bare fansen og journalistene som er i sjokk etter avansementet:

Hovedpersonene har også blitt tatt fullstendig på senga.

EM-avansement har skapt familietrøbbel

Flere av spillerne hadde nemlig lagt planer midt under EM. Blant dem er Wales-forsvarer Chris Gunter, som i forkant av mesterskapet bestilte en reise til Mexico for å være forlover i brorens bryllup 7. juli.

FORLOVER: Chris Gunter må trolig holde forlovertale via Skype. Foto: Reuters / NTB Scanpix
FORLOVER: Chris Gunter må trolig holde forlovertale via Skype. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Det er dagen etter waliserne møter Portugal i en historisk EM-semifinale.

- Mark (Chris' bror) har vært på alle Wales-kampene frem til nå, så han er helt knust, men det er hans egen feil. Jeg klarer seriøst ikke å forklare hvor mye trøbbel EM-avansementet har skapt for familien min, sa Gunter humoristisk, ifølge Daily Mail, tidligere i mesterskapet.

Wales-forsvareren tør ikke å tenke på hva som skjer hvis rødtrøyene spiller seg frem til en sensasjonell EM-finale.

- Jeg vet faktisk ikke hva han kommer til å gjøre om vi kommer til finalen. Broren min er kanskje skilt innen den tid, sa Gunter.

Måtte droppe Beyoncé-konsert

Uansett hva som skjer rekker ikke Gunter å dra til Mexico. Dermed må han være kreativ når forlovertalen skal holdes.

- Jeg tror jeg blir den første som holder forlovertale over Skype, sa Reading-spilleren nylig til Daily Mail.

Wales-kollega Neil Taylor hadde også vært litt for kjapp på avtrekkeren da han skulle planlegge sommerferien. Han skulle i utgangspunktet på Beyoncé-konsert i Cardiff 30. juni sammen med kona.

- Jeg så bare at Beyoncé skulle spille i Cardiff, og tenkte at det ville vært fantastisk. Jeg så ikke en gang på datoene, forklarte Taylor nylig, ifølge Espn.com, og la til:

BEYONCÉ-FAN: Neil Taylor fikk aldri gått på Beyonce-konsert. Foto: DPA / NTB scanpix
BEYONCÉ-FAN: Neil Taylor fikk aldri gått på Beyonce-konsert. Foto: DPA / NTB scanpix Vis mer

- Hvem er ikke fan av Beyoncé?

Men det ble hverken "Single ladies" eller "Halo" på Taylor. I stedet ble det et fyrverkeri av en forestilling på Stade Pierre-Mauroy.

Møter Portugal i semifinale

Nå er Wales i sin første semifinale noensinne i EM eller VM. Wales-trener Chris Coleman tør ikke spå hvordan det kommer til å ende.

– Det er noe helt nytt for oss. Alt vi kan gjøre er å gjenta at vi aldri må glemme hva som måtte til for å komme hit. Vi må holde oss til vår tro, vår visjon. Jeg tenker at det er tre millioner hjemme som er helt gale, men vi vil gjøre som alltid: Vi går til neste kamp og tenker på egen prestasjon, sier Coleman, ifølge NTB.