Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke forstå hvorfor han ikke skal spille

Advokat forventer at siktet spiller snart er på banen.

SNART TILBAKE: Advokat Ole Petter Drevland forventer at den helerisiktede Asker-spilleren snart er tilbake på banen.
SNART TILBAKE: Advokat Ole Petter Drevland forventer at den helerisiktede Asker-spilleren snart er tilbake på banen. Vis mer

(Dagbladet): Ole Petter Drevland, advokaten til den helerisiktede Asker-spilleren, ser ingen grunn til at hans klient ikke skal kunne være tilbake på banen igjen snart.

- Vi må avvente situasjonen. Men jeg forventer at han er tilbake på banen snart, sier Drevland til Dagbladet, og legger til:

- Jeg kan ikke forstå hvorfor han ikke skal spille.

Normalisert Drevland opplyser at han har forståelse for at den siktede spilleren ikke kunne spille Askers første kamp etter at kampfiksingssaken sprakk forrige søndag. Men han anser forholdene som mer normalisert nå.

- Med alt oppstyret som var da, var det en naturlig konsekvens at han ikke spilte kampen.

- Men nå som ting har normalisert seg, forventer vi at han kommer tilbake snart.

Advokaten understreker at man må forholde seg til at hans klient er uskyldig til det motsatte er bevist.

- Så lenge han bare er siktet er det ingen grunn til at han ikke skal spille for Asker, sier Drevland og eksemplifiserer:

- Når man har ordførere som er i jobb etter en voldtektssiktelse, så kan jeg vanskelig forstå at en fotballspiller som ikke er dømt, og heller ikke tiltalt, ikke skal kunne stå i jobben sin.

Diskuterer etikk og moral Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, bekrefter at det ikke er noe juridisk som tilsier at de fire spillerne ikke skal spille for laget sitt.

- Det vil ikke komme noen sanksjoner mot klubbene om de velger å bruke spillerne, opplyser Siem ovenfor Dagbladet.

Onsdag skal Asker og Follo i samråd med NFF diskutere den videre bruken av spillerne under etterforskningen.

- Den blir en prinsippvurdering, hvor vi diskuterer ettikk og moralen rundt å bruke de siktede spillerne, forklarer Siem. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media