SMØREFEIL IGJEN: Martin Johnsrud Sundby hevder han hadde så dårlige ski de første 15 kilometerne at han ikke hadde sjanse til å henge med de beste. Petter Northug ble beste nordmann på 11.plass i dagens tremil.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SMØREFEIL IGJEN: Martin Johnsrud Sundby hevder han hadde så dårlige ski de første 15 kilometerne at han ikke hadde sjanse til å henge med de beste. Petter Northug ble beste nordmann på 11.plass i dagens tremil. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Jeg kan ikke hevde meg med så dårlige ski

Johnsrud Sundby lover ny oppvask.

||| (Dagbladet): Som 18.mann i mål ble Martin Johnsrud Sundby nest beste nordmann på kveldens dramatiske tremil, men var etter rennet mest opptatt av det som ikke holdt nivå.

Skiene var nok en gang ikke gode nok.

- Jeg vet jeg er i veldig god form, men når skiene er så dårlige...da kan jeg ikke hevde meg blant de beste, sier en svært skuffet Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Skøyteskiene mine var veldig bra, men de var ikke i nærheten under klassisdelen.

Også etter lekenes første renn fikk smurningen en del av skylda. Nå lover Johnsrud Sundby ny oppvask.

- De første femten var jeg helt sinnsykt sliten, de andre glir bare i fra meg. Når heller ikke Eldar Rønning henger med på klassisk-delen er det rett og slett ikke godt nok. Nå må jeg ta en prat med smørerne, sier Johnsrud Sundby.

Dagbladet kommer tilbake med mer.