JAKTER MEDALJE: Henrik Kristoffersen jakter edelt metall når VM i kveld avsluttes med slalåm for herrer. Foto hans Arne Vedlog   / Dagbladet
JAKTER MEDALJE: Henrik Kristoffersen jakter edelt metall når VM i kveld avsluttes med slalåm for herrer. Foto hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Jeg kan ikke huske sist det var så høyt nivå i slalåm

Kristoffersen jakter medalje.

BEAVER CREEK (Dagbladet): Av de fire norske gutta som stiller på start i dagens slalåm, er det Henrik Kristoffersen som av alle regnes som den største favoritten.

Selv mener han at seierskampen kommer til å så mellom ham selv og seks andre.

- De siste årene har ikke startfeltet vært i nærheten av å være så sterkt. Jeg kan ikke huske sist det var så høyt nivå i slalåm som det er nå, sier han til Dagbladet.

Hvem som helst kan vinne På de åtte slalåmrennene så langt i år har man fått hele seks forskjellige vinnere. Kristoffersen i Levi, Marcel Hirscher i Åre og Zagreb, Felix Neureuther i Madonna di Campiglio og Wengen, Stefano Gross i Adelboden, Mattias Hargin i Kitzbühel og Alexander Khorosjilov i Schladming.

I tillegg har Fritz Dopfer fra Tyskland tre pallplasser.

- Hvem som helst av oss sju kan vinne. Det er det klart sterkeste startfelteltet av alle disiplinene - uten tvil, sier Kristoffersen, som likevel vil trekke fram Hirscher og Neureuther som de aller største favorittene.

Aner ikke Etter storslalåm-rennet var det en forvirret Kristoffersen som sleit med å sette fingeren på hva som faktisk gikk galt. Han innrømmet at ble gjort små feil, men ikke at de skulle være så utslagsgivende.

Pappa Lars Kristoffersen var klar på at sønnen hadde kjørt ei for dårlig linje, men den pipen har nå fått en annen lyd.

- Når han så det første gang og fra den posisjonen han hadde, så ser det nok litt sånn ut. Men på video i ettertid ser det litt annerledes ut. Linja var bedre enn først antatt, så jeg tror ikke det var der problemet lå, sier Kristoffersen, som fortsatt ikke er helt sikker på hvorfor han var så langt bak Ted Ligity og Hirscher.

Men i kveld venter en ny mulighet. Slalåmrennet starter klokka 18.15.