- Jeg kan ikke huske sist jeg scoret to mål i samme kamp

Mike Jensen sendte Tromsø ut av cupen.

DANSK DYNAMITT: Mike Jensen fyrer av og ordner 1-0 mot Tromsø. Senere ble han også tomålsscorer. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
DANSK DYNAMITT: Mike Jensen fyrer av og ordner 1-0 mot Tromsø. Senere ble han også tomålsscorer. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

• Rosenborg-Tromsø 2-1 (1-0)

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg-toget dundrer videre i årets NM — anført av sine danske gutter. Klubbens dansker har scoret ni av Rosenborgs cupmål så langt i år, og sender trønderne stadig nærmere sin første cupfinale på 10 år.

Rosenborg-manager Per Joar Hansen var veldig fornøyd med avansement etter kampen på lerkendal i kveld.

- Vi visste at dette ville bli en tøff kamp mot et godt Tromsø-lag. Det var første kamp etter ferien, og det gikk sånn helt greit. Jeg tror uansett guttene sitter igjen med en OK følelse etter denne seieren, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

Ferietempo Kampen på Lerkendal i kveld var langt unna noe festforestilling. Det var lenge ferietempo over begge lagene, men noen små glimt av glød fikk vi etter hvert se.

Som da Mike Jensen dundret inn 1-0 etter 43 minutter. Først spilte han ballen til Borek Dockal på 16-meteren, før han løp inn i feltet, tok med seg ballen og skjøt hardt og lavt forbi Marcus Sahlman i TIL-målet.

- Jeg har blitt fortalt mye om hvor viktig cupen er i Norge, og det gjør selvsagt godt å score. Det var nok ikke den mest velspilte kampen, men i cupen handler det bare om èn ting, og det er å komme seg videre, sier Jensen.

Før denne scoringen var det direkte kjedelig på Lerkendal. Ballen gikk sakte, og spillerne sprudlet ikke akkurat etter ferieoppholdet.
Gjestene fra Tromsø produserte absolutt ingenting, mens Rosenborg fikk sin og kampens første store målsjanse da Jonas Svensson headet i bakken og over etter 37 minutter.

Ny dansk scoring 2. omgang åpnet definitivt friskere, spesielt fra TIL sin side. Før det var spilt ti minutter hadde både Zdenek Ondrasek, Magnus Andersen og Miika Koppinen hadde sine muligheter.

- Da var vi gode, og jeg synes i det hele tatt at vi i perioder er adskillig bedre enn Rosenborg. Dette var en kamp vi absolutt ikke behøvde å tape, sier TIL-trener Agnar Christensen.

Men det var Rosenborg som scoret først også i denne omgangen. Etter en kjapp og god overgang med mange mann i angrep rullet Rosenborg opp til ballen til slutt havnet hos Mike Jensen. Nok en gang satte dansken ballen sikkert i mål.

- Hehe, jeg kan ikke huske sist gang jeg scoret to mål i samme kamp. Det må vel ha vært på trening en eller annen gang. Jeg vet i hvert fall ikke når jeg eventuelt sist gjorde det i kamp, sier en smilende Mike Jensen.

- 2-0-målet er et kjempemål, sier Hansen til TV 2.

Hvilte til toppkampen Men akkurat som i seriekampen i vår kom Tromsø tilbake og lagde spenning. Zdenek Ondrasek fikk stå helt alene inne i 16-meteren og scoret sikkert etter 63 minutter.

Ny nerve i kampen, men gjestene fra Tromsø klarte aldri å spille seg til den siste store sjansen de trengte.

Rosenborg valgte å hvile både Tarik Elyounoussi, Stefan Strandberg og Mikkel Diskerud fra start. I tillegg manglet høyreback Christian Gamboa som har vært og spilt VM-kvalifisering for Costa Rica. Alle disse er nok veldig aktuell for startelleveren når Strømsgodset kommer på besøk til toppkamp lørdag.

Øvrige cupresultater:

Bodø/Glimt-Odd 2-1
Haugesund-Alta 4-3
Mjøndalen-HamKam 3-2
Molde-Ranheim 6-0
Start-Stabæk 2-1
Lillestrøm-Bryne 0-0 (2-0 etter ekstraomganger)