Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maiken Caspersen Falla slo tilbake i Lillehammer

- Jeg kan ikke huske sist jeg slo Stina i en finale

Falla overlegen i sprinten.

EGEN KLASSE: Maiken Caspersen Falla var overlegen i den klassiske sprinten i Lillehammer lørdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
EGEN KLASSE: Maiken Caspersen Falla var overlegen i den klassiske sprinten i Lillehammer lørdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla gikk på en skikkelig smørebom i Kuusamo forrige helg, og var spent på om hun klarte å heve seg når verdenseliten møttes til ny sprintdyst i Lillehammer.

Falla skjønte ikke at hun var smurt bort forrige helg før hun så at også Bjørgen, Østberg og Weng røyk ut av sprinten etter prologen.

Derfor ble hun roligere da hun fikk sekunderinger på toppen av den bratte sprintløypa i Lillehammer lørdag.

- Da fikk jeg beskjed om at jeg lå ett sekund bak teten, og da tenkte jeg at det i hvert fall går greit nå, sier Falla til Dagbladet.

Nilsson-duellen

Enda mer gledelig for Falla var at hun parkerte svenske Stina Nilsson i finalen. Nilsson har vært en slags nemesis for Falla de siste åra, og har stort sett gått seirende ut av alle dueller de to har hatt.

For da Falla vant i Davos i fjor, knakk Nilsson staven i prologen og kom seg ikke videre. Og da Falla ble verdensmester i Lahti, falt Nilsson fra finaleplassen i semien.

- Jeg kan ikke huske sist gang jeg slo Stina i en finale. Det er jo dritlenge siden, sier Falla.

- Det er sikkert to år siden, så man blir jo litt overraska, fortsetter hun.

Vil vinne igjen

Svaret er 1. mars 2016. Da slo Falla Nilsson i sprintfinalen i Gatineau i Canada med 73 hundredeler. I dag var avstanden over seks sekunder ned til Nilsson, som forøvrig vant forrige helgs sprint i Kuusamo.

- Det var veldig gøy at hun var i denne finalen, og at vi var der begge to. Det blir jo veldig mye snakk og det er mange som syns det er en artig duell. Det var gøy å få det til nå, sier Falla til Dagbladet.

- Det morsomste hadde vært å slått henne med knapp margin hver eneste gang. Det hadde vært det råeste, for det gjorde hun med meg i hele fjor, ler hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!