IKKE BIND FOR ØYNENE: Men sjakkbrettet på skjermene til Magnus Carlsen og Jan Smets er blanke. Posisjonene må de huske utenat. Det eneste de får se på skjermen er motstanderens siste trekk. Magnus slo Smets både i lyn- og hurtigsjakk i dag. Foto: Association Max Euwe
IKKE BIND FOR ØYNENE: Men sjakkbrettet på skjermene til Magnus Carlsen og Jan Smets er blanke. Posisjonene må de huske utenat. Det eneste de får se på skjermen er motstanderens siste trekk. Magnus slo Smets både i lyn- og hurtigsjakk i dag. Foto: Association Max EuweVis mer

- Jeg kan ikke huske sist jeg vant seks partier på rad

Magnus i fin form i Nice.

|||(Dagbladet): Etter å ha startet med to tap i første runde av Amber Chess Tournament i Nice lørdag, har det tatt seg kraftig opp for Magnus Carlsen (19).

I dag vant han begge partiene mot nederlandske Jan Smeets.

- Det er fortsatt tidlig i turneringen, men det er morsommere å se på resultatlista nå enn etter 1. runde. Jeg kan ikke huske sist jeg vant seks partier på rad, men det føles bra, sier Magnus Carlsen til Dagbladet via manager Espen Agdestein.

Og det er ikke noe svakt felt den norske verdenseneren er med i. Åtte av de tolv beste spillerne i verden er med i turneringen, forteller Agdestein.

Liker blindsjakkTurneringen spilles slik at alle de 12 spillerne møter hverandre i både lyn- og blindsjakk.

I blindsjakk sitter spillerne foran hver sin skjerm som viser et blankt sjakkbrett. Det eneste som dukker opp på skjermen er motstanderens siste trekk. Posisjonen til alle brikkene må de huske i hodet.

- Det er en krevende sjakkform. Men Magnus liker blindsjakk, han har ganske god kontroll på det, sier Agdestein til Dagbladet.

HviledagI morgen er det en hviledag for Magnus, før han møter den russiske 20-åringen Sergeij Karjakin på torsdag.

Da kan Carlsen strekke seiersrekka over enda et par partier.

Du kan se bilder og videoer på turneringens nettside. Den øverste videoen inneholder blant annet intervju med Magnus.