- Jeg kan ikke klandre meg selv

Rallysjåfør Andreas Mikkelsen snakker ut om ulykken da Elise Bø Kvernsmyr (10) ble drept.

MØTTE PRESSEN: Det har vært to tunge uker for rallysjåfør Andreas Mikkelsen (20) etter at han fikk skrens i 130 km/t og kjørte utenfor banen. Elise Bø Kvernsmyr (10) ble truffet av bilen og drept på stedet. Foto: EIVIND SKJERVUM/DAGBLADET
MØTTE PRESSEN: Det har vært to tunge uker for rallysjåfør Andreas Mikkelsen (20) etter at han fikk skrens i 130 km/t og kjørte utenfor banen. Elise Bø Kvernsmyr (10) ble truffet av bilen og drept på stedet. Foto: EIVIND SKJERVUM/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Rallytalentet Andreas Mikkelsen (20) fikk skrens i 130 km/t under Rally Larvik lørdag 12. september.

I svingen hvor Mikkelsen kjørte av veien, satt ti år gamle Elise Bø Kvernsmyr i en fluktstol og fulgte løpet.

Jenta ble truffet av bilen, og døde på stedet.

Snakker utDet var Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene som kjørte ulykkesbilen, og i dag lørdag snakker Mikkelsen ut om ulykka for første gang.

- Det har vært to vanskelige uker, sier Mikkelsen på pressekonferansen.

- Det har gått sterkt inn på meg. Det som har reddet meg er samtalene jeg har hatt med hennes mor og far. Det har vært varme samtaler, og de er noen av de varmeste menneskene jeg har møtt. Vi har holdt om hverandre og klemt hverandre. Det er nesten som om de har trøstet oss mer enn vi har trøstet dem. Det som hendte kommer alltid til å følge meg. Men det var en konkurranse. Jeg kan ikke klandre meg selv.

- Elise skal være med til verdenstoppenJentas foreldre har bedt Mikkelsen om å fortsette å kjøre rally, og Mikkelsen skal kjøre sitt første løp etter ulykka i Sverige neste helg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer