- Jeg kan ikke la spillere hvile

Mourinhos trefrontskrig koster.

• Man. United - Roma og Valencia - Chelsea direkte på Dagbladet.no fra kl. 20.45!

(Dagbladet.no): Da Valencia tapte 1-0 for Atletic Bilbao i Primera Division på lørdag, skjedde det uten stjernespissen David Villa på banen fra start.

Han ble rett og slett hvilt før pause, med tanke på kveldens avgjørende kvartfinalekamp mot Chelsea.

Da Chelsea vant 1-0 over Tottenham i engelsk Premier League samme dag, spilte stjernespiss Didier Drogba derimot samtlige 90 minutter.

- Quique Sanchez Flores (Valencias manager, journ.anm.) hvilte mesteparten av laget sitt. Jeg kan ikke koste på meg å gjøre det. Dette er forskjellen mellom et lag som bare sikter mot å vinne Champions League og et lag som forsøker å vinne alt, sier Chelsea-manager José Mourinho til BBC.

Valencia ligger riktignok bare seks poeng bak de spanske serielederne, Barcelona - kun tre poeng mer enn det Chelsea må ta inn på Manchester United i England.

Ayala frykter ikke Drogba

Men Mourinho har et poeng, ettersom laget hans også er med i kampen om FA-cupen, i tillegg til bikkjeslagsmålene om ligatrofeet og mesterligapokalen.

FÅR IKKE HVILE: José Mourinho (t.v.) er nødt til å ha alle sine beste spillere, som Didier Drogba, på banen for å kunne kjempe om tre trofeer denne sesongen. Foto: Victor Fraile/Reuters/Scanpix
FÅR IKKE HVILE: José Mourinho (t.v.) er nødt til å ha alle sine beste spillere, som Didier Drogba, på banen for å kunne kjempe om tre trofeer denne sesongen. Foto: Victor Fraile/Reuters/Scanpix Vis mer

Uthvilte David Villa, som i dag innrømmer at han er fristet av en overgang til Liverpool, blir uansett ikke Chelseas eneste problem i kveld.

Valencias suverene midtstopper Roberto Fabián Ayala er for eksempel mer enn klar for en ny duell med Didier Drogba.

- Drogba er en stor spiss, men jeg frykter ham ikke. Gjennom karrieren min har jeg spilt mot og beseiret bedre spillere enn ham, sier Ayala til Sky Sports.

Samtidig er han påpasselig med å skryte av ivorianeren, som han omtaler som en av Europas beste angripere.

- Fotball er en kamp mellom menn, og jeg har aldri vært redd for noen på banen. En argentinsk spiller er klar for alt, fosikrer 34-åringen.

- Vil ikke forsvare oss til seier

I kveldens kamp tror han at hjemmelagets intelligens vil bli avgjørende på Mestalla stadion.

- Etter at 90 minutter er spilt, er det vi som har initiativet. Dette vil vi utnytte på en intelligent måte, noe som taler til vår fordel, mener Ayala.

- Jeg kan ikke la spillere hvile

Mourinho forventer et kampbilde preget av at Valencia ikke trenger å score mål.

- Hvis kampen ender 0-0, går Valencia til semifinalene, mens Chelsea ryker ut. Dette vil kanskje påvirke måten lagene går til kampen, sier han.

Men dette avvises kontant fra Ayala.

- Å spille forsiktig hjemme for å forsvare 1-1? Umulig, det ville være galskap. Valencia er offensive og kjenner ikke til ordet frykt, gjentar han.

- FRYKTER INGEN: Det sier Roberto Ayala (t.h.), som her feirer sammen med Premier League-koblede David Villa.