VENDEPUNKT: Sepp Blatter ber om at FIFA-skandalen som er under opprulling skal bli et vendepunkt i organsisasjonen. Foto:   AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB Scanpix
VENDEPUNKT: Sepp Blatter ber om at FIFA-skandalen som er under opprulling skal bli et vendepunkt i organsisasjonen. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI / NTB ScanpixVis mer

- Jeg kan ikke overvåke alle hele tiden

Sepp Blatter mener FIFA-skandalen må være et vendepunkt.

(Dagbladet): For første gang etter at FIFA-skandalen rullet opp i går morges, har FIFA-president Sepp Blatter snakket til pressen. Det skjedde på en pressekonferanse i forbindelse med åpningsseremonien til FIFA-kongressen i Sveitsiske Zürich i kveld.

Det er en hardt presset sveitser som talte til fotballverden.

- Dette er enestående og vanskelige tider for FIFA. Hendelsene i går har kastet lange skygger over fotballen og over denne ukens kongress. Handlinger av enkeltpersoner, hvis bevist, bringer skam og ydmykelse på fotballen og krever handling og endring fra oss alle. Vi kan ikke tillate oss at omdømmet til FIFA blir dratt gjennom gjørma lenger, sier Blatter.

- Jeg må understreke at de som er korrupte i fotballen er i en minoritet, akkurat som i samfunnet ellers. Men som i samfunnet ellers så må de bli tatt.

Vendepunkt Han sier at de neste månedene ikke vil bli lett for FIFA. Han mener at flere dårlige nyheter kan komme. Nå er det nødvendig å begynne å gjenopprette tilliten i organisasjonen.

- La dette være vendepunktet, sier Blatter.

- I kongressen i morgen har vi muligheten til å begynne på den lange og vanskelig veien for å gjenoppbygge tillit. Vi må tjene det tilbake gjennom de beslutningene vi gjør, forventningene vi legger på hverandre og måten vi oppfører oss på individuelt, sier presidenten.

- Kan ikke overvåke alle På en pressekonferanse tidligere i dag utelukket ikke UEFA-president Michel Platini at de europeiske forbundene vil trekke seg ut av FIFA og boikotte VM om Sepp Blatter blir gjenvalgt for fire nye år. 

Overfor Dagbladet innrømmer Yngve Hallén at Norge har tenkt samme tanke.

- Mange mennesker holder meg ansvarlig. Jeg kan ikke overvåke alle hele tiden, sier Blatter om situasjonen som har ført til arrestasjoner på 14 mennesker tilknyttet FIFA.