Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg kan ikke så mye om skiskyting»

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Erlend Slokvik (40) har vært den mest suksessrike vinteridrettstreneren de siste to åra, men skiskytternes landslagstrener er ikke den som brauter høyt av den grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke så mye om skiskyting. Jeg er god på fysisk trening og på administrering, men jeg kan minimalt om skytinga og jeg føler at jeg må lære mer om skidelen, sier Erlend Slokvik nesten beklagende.

Likevel:

Om det blir én norsk medalje under VM-fellesstarten i praktfulle Holmenkollen i morgen, vil det være Erlend Slokviks 14. VM- og OL-medalje som trener i de to åra han har hatt ansvaret for de norske skiskytterne.

Med stor suksess som landslagssjef i orientering ble han headhuntet til jobben med å lede noen av Norges største idrettsprofiler.

Slokvik har ikke angret et sekund på at han forlot det trygge O-miljøet.

Der var han landslagsutøver i ti år og trener i fem år. Men han innrømmer likevel forbausende åpent og ærlig at jobben som sjef for skiskytterne har vært tøffere enn han forstilte seg.

Ikke sikker

- I orienteringssporten hadde ingen hemmeligheter for hverandre. I skiskytingen er det mer lukkede båser, så det har vært tyngre å få igjennom en del ting enn jeg trodde, sier Slokvik.

Noe av det første han gjorde da han tok over for to år siden, var å utvise verdensmester Frode Andresen fra landslaget en periode, og han har også sendt veteranen Dag Bjørndalen hjem fra verdenscup i Italia.

- Utøverne skal ha honnør for at de tok imot en helt ukjent trener. De visste ikke engang hva jeg het da jeg kom. De trodde jeg het Fiskvik, smiler Slokvik.

Og ingen kan heller ta ham på arbeidsinnsatsen: Siden 1. april i fjor har Slokvik hatt 290 reisedøgn og 330 arbeidsdager.

Kollapset

Neste år håper han å komme ned mot 225 reisedøgn og totalt 300 dager. Slokvik er ikke ukjent med å gi mye av seg selv i jobbsammenheng:

Som fersk trener for rekruttlandslaget i orientering i 1994 jobbet han så mye at han kollapset.

- Jeg gikk rett i gulvet på badet hjemme og var innlagt på sykehus i ei uke etterpå. Kollapsen kom som en konsekvens av at jeg jobbet så mye at jeg ikke rakk å trene selv, sier Slokvik.

I 1999 var han så utladet etter en treningssamling i utlandet at han ikke engang lot seg opprøre over at han kom hjem til et brannskadd hus.

Episodene har gitt ham kraftige påminnelser om at han er nødt til å trene for å bygge opp overskudd.

Men det er ikke alltid like lett å finne tid til det.

Høyere lønn

Landslagssjefens kontrakt med Skiskytterforbundet går ut etter denne sesongen, og han har lagt fram klare krav for å skrive under på en ny kontrakt fram til Torino-OL i 2006.

Blant annet en lønnsøkning.

I dag har Slokvik en årslønn på i underkant av 400000 kroner.

- Når du jobber over 300 dager i året og ikke har fritid, så bør det være en gulrot at man tjener såpass bra at man kan ta ut et friår etter fire års hard jobbing mellom hvert OL.

- Hva bør du tjene?

- Når man jobber godt over 200 prosent stilling bør man iallfall tjene 500000 i året. Til sammenlikning håvet tyske skiskyttertrenere i fjor inn over en million kroner - bare i bonus.

- Du har ingen bonusavtale?

- He, he. Min bonus er at jeg får sparken hvis de ikke er fornøyd med meg ...

<B>TØFT:</B> Skiskytternes landslagstrener Erlend Slokvik innrømmer gjerne at trenerjobben har vært tøffere enn han trodde den ville bli.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!