SPARKET: Henning Berg fikk i dag sparken fra Blackburn, etter bare én seier på ti seriekamper. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Henning Berg fikk i dag sparken fra Blackburn, etter bare én seier på ti seriekamper. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg kan ikke si jeg er overrasket

Blackburns engelske supportere ønsker en mer erfaren manager.

(Dagbladet) Henning Berg fikk i dag sparken i Championship-klubben Blackburn etter bare én seier på ti seriekamper.  En jobb han hadde i 57 dager.

- Det er ingen overraskelse hvis jeg skal være helt ærlig, etter én seier på ti kamper, sier Glenn Mullan i Blacburn Rovers Football Community Action Group i et radiointervju med BBC.

Han sier supporterne før ansettelsen av Berg ønsket å få inn en mer rutinert og erfaren trener.

- Supporterne skrek etter en rutinert manager, før Berg fikk jobben, men det er ikke Henning Bergs feil at han ble valgt. Det har dessverre ikke fungert, og det er en 80 millioner pund-avgjørelse som har slått feil. Det er det det vil koste klubben hvis vi ikke rykker opp, sier Mullan.

Kamp om to dager Han er bekymret for hva som vil skje med klubben fremover.

- Det som er overraskelse er at vi har en kamp om to dager. Hvem trener laget i dag? Hvem styrer laget på lørdag?

Mark Hughes har allerede blitt lansert som favoritt til å ta over laget.

- Mark Hughes har blitt snakket om, og han er ledig. Vi vil ønske han velkommen, men vi vil ønske alle med litt erfaring velkommen i klubben, sier Mullan.

Skittent spill BBC skriver at klubben allerede er i samtaler med aktuelle kandidater for jobben.

Det, sammen med de indiske eiernes bekreftelse om utviklingen overfor indisk presse allerede i går, synes talsmann for Blackburns Norske Supporterklubb, Morten Solberg Helgerud, tyder på at Berg er blitt dårlig behandlet.

- Det er et skittent spill, det er det. Spesielt mot en som tross alt er en gammel helt i klubben. Helt uavhengig av resultatene. Han fortjener bedre. Da er det i hvert fall sånn at fansen må forvente at eierne vet hva de gjør, sier Helgerud til Dagbladet.

Han mener det meste tyder på at et nytt team allerede står klart til å steppe inn, ettersom også støtteapparatet til Berg er ferdig.

- Hvis ingen står klare nå, så blir det enda mer opprør blant fansen, et opprør som på mange måter ble roet ned av Hennings ansettelse. Er det et nytt vakuum nå, så er det veldig negativt, sier Helgerud.

- Jeg syns det er ei bombe at han ikke fikk mer tid. Det er også synd, også med norske øyne, for disse ti kampene kan ikke legges på hans skuldre, mener supportertalsmannen.