Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke sitte på kontoret og gråte over Ødegaard

Godset-treneren om å gi slipp på 16-åringen.

ADJØ: Strømsgodset drar til La Manga i dag, mens Martin Ødegaard holder pressekonferanse i Drammen.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ADJØ: Strømsgodset drar til La Manga i dag, mens Martin Ødegaard holder pressekonferanse i Drammen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Følg pressekonferansen med Martin Ødegaard direkte fra kl. 09.30

(Dagbladet): Strømsgodset-trener David Nielsen (38) er overbevist om at klubben klarer å fylle tomrommet etter Martin Ødegaard (16).

- Vi er stolte over at en av våre spillere skal ut i Europa. Men jeg kan ikke sitte på kontoret og gråte over Ødegaard, sier Nielsen til Dagbladet.

Strømsgodset reiser på treningsleir til La Manga i Spania i dag. På mange måter starter en ny hverdag. Men Nielsen understreker at klubben har vært i slike situasjoner før.

Normalt - Det er normalt at store personligheter etterlater seg et tomrom. Det skjedde med Stefan Johansen. Og det skjedde med Ronny Deila, Anders Konradsen og Odd Johnsen. Samtidig er dette styrken til Godset: Vi kommer alltid tilbake, sier Nielsen.

Treneren ville ikke si så mye mens «Sirkus Ødegaard» sto på som verst. Torsdag ble 16-åringen klar for Real Madrid. Nå står Nielsen friere til å uttale seg.

- Jeg som trener må holde fokus. Men ja, vi er glade for at Martin får denne muligheten. Det er også et av målene våre som klubb: Vi skal utvikle spillere som vi kan levere ut i Europa.

- Hvordan tror du Ødegaard vil klare seg i Madrid?

-Det er nok av folk som mener noe. Men det gir seg selv: Med hodet på rett plass, kommer Martin til å utvikle seg.

Nielsen fikk et innblikk i Real Madrid da kompisen Thomas Gravesen spilte der fra 2005 til 2006.

Superstjerne -Spillerne får fred og ro til å trene. Du går fra å være fotballspiller til superstjerne, påpeker han.

- Men det er ikke Martin som trenger råd, det er alle rundt ham. Hvis familie og venner blir forvandlet til nysgjerrige fans - og stiller spørsmål som journalister - kan det bli et ensomt liv. Nå har Martin med seg faren sin. Det gjør alt enklere.

- Har det vært slitsomt med alt Ødegaard-maset de siste månedene?

- Hvis du synes dette er slitsomt, har du ganske lave ambisjoner, slår Nielsen fast.

- Vi nyter profileringen. Men nå forbereder vi en ny sesong, og 25 spillere er klare.

80 millioner Ødegaard har sin første trening med Real Madrid torsdag. Hvis han får 25 A-kamper, vil Strømsgodset sitte igjen med 80 millioner kroner, ifølge Dagbladets kilder.

Så da er det kanskje duket for en innkjøpt verdensstjerne på Marienlyst stadion?

- Nei, konkluderer Nielsen.

- Vår filosofi står fast. Vi fortsetter med de samme rammene, den samme lønnspolitikken, sier han.

- Utviklingen startet med Ronny Deila. Fakkelen har gått videre til meg. Vi har fokus på utvikling. Det betyr at vi må tørre å reise til Ålesund med 15-åringer og tape 0-2, understreker Godset-treneren.

• Strømsgodset sesongåpner borte mot Vålerenga 6. april.