Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke skjule mine sympatier for Carlsen

Garry Kasparov melder seg til tjeneste i India.

 PÅ IS: I 2010 ble samarbeidet mellom Magnus Carlsen og Garry Kasparov lagt på is. Seinere har de to jobbet sammen ved flere anledninger. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix .
PÅ IS: I 2010 ble samarbeidet mellom Magnus Carlsen og Garry Kasparov lagt på is. Seinere har de to jobbet sammen ved flere anledninger. Foto: Heiko Junge / Scanpix . Vis mer

(Dagbladet): I dag ankom sjakklegenden Garry Kasparov India. Offisielt som sjakkturist.

Det er kjent at de to hadde flere samtaler i New York tidligere i år, men Carlsen har holdt sine hjelpere hemmelig etter storbyturen.

Det har lenge versert rykter om at den tidligere verdenseneren har hjulpet Carlsen i VM-forbredelsene, og at hans ankomst i India er for Magnus Carlsen.

Er tilgjengelig Det kommer ikke til å skje.

- Kasparov er er her som sjakkturist, sier Carlsens manager Espen Agdestein på telefon til Dagbladet.

Likevel røper han at Kasparov vil hjelpe. Om han får lov.

- Han vil hjelpe til hvis det trengs, det har han sagt, sier Agdestein.

Ikke lett Russeren Kasparov vil være i India for de to neste rundene i Magnus Carlsens oppgjør mot Vishy Anand. Og 50-åringen har funnet sin favoritt.

- Jeg har et godt forhold med Carlsen og hans team, men så langt har jeg bare ønsket ham lykke til. Jeg kan ikke skjule mine sympatier for Carlsen, ikke fordi vi har jobbet sammen før, men fordi jeg tror framtida tilhører den yngre generasjonen, sier 50-åringen til  NewIndia Express.

Kasparov stresser likevel Carlsen med at det ikke finnes noen enkle VM-kamper. Carlsen har vært den soleklare favoritten hos bookmakerne i tiden før mesterskapet.

Men så stor forskjell er det ikke, hevder Kasparov:

- Det er vanskelig å spå et VM. Vishy (Anand) har masse erfaring og har fordelen av hjemmebane. Hele kampen vil være veldig jevn, og jeg deler ikke synet til mange eksperter som sier at Carlsen får en lett jobb. Det er aldri en lett jobb i et VM, sier Kasparov til den indiske avisa.