Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke styre ditt følelsesliv, Davy

Toppidrettssjefen likte ikke alle spørsmålene fra Davy Wathne.

 DÅRLIG STEMNING:  Toppidrettssjef Tore Øvrebø ble presset av Davy Wathne på spørsmål om den dårlige norske dagen i Sotsji, og manglende medaljer, men likte absolutt ikke alle spørsmålene. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG STEMNING: Toppidrettssjef Tore Øvrebø ble presset av Davy Wathne på spørsmål om den dårlige norske dagen i Sotsji, og manglende medaljer, men likte absolutt ikke alle spørsmålene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagen i dag ble en trist sorti, sett med norske øyne.

En 15 kilometer klassisk for herrer uten norske medaljer, ingen på pallen i superkombinasjonen, to curling-tap og ingen medaljer på normaldistansen for de kvinnelige skiskytterne, er neppe noe som skriver seg inn i historiebøkene.

Negative følelser I et intervju med TV2-profilen Davy Wathne, svarte toppidrettssjef Tore Øvrebø på om det er realistisk at Norge kan ta de 26 medaljene som Olympiatoppen har satt som mål.

Etter at Øvrebø fortalte Davy Wathne at det ikke blir noen evaluering halvveis i OL etter dagens svake innsats, satte Davy Wathne spørsmålstegn ved om det nå har sneket seg inn en negativ følelse hos de norske utøverne, der det aller meste er galt med både forberedelser før og underveis, samt med utstyret, skriver VG, som først omtalte saken.

- Jeg kan ikke styre ditt følelsesliv Davy, men jeg har det ikke på samme måten, svarte da toppidrettssjefen.

Øvrebø fortsatte med å si at de vil fortsette OL slik som det er gjort til nå, ta hver dag som en ny dag, og heller finne forbedringsområder underveis.

- Du «tjater» i vei - Men du ser vel en tendens og formutvikling? Man blir kanskje ikke så sikre lenger og ser at andre har truffet bedre med formen. Hvis man er så dårlige som guttene på 15 kilometeren i dag så er vel man ikke best om tre dager? Det er indikasjon på at ting ikke er på stell? spurte Davy Wathne videre i TV2-intervjuet

- Det kan være mange faktorer som påvirker de resultater vi har fått i dag. Det er et sammensatt bilde. Neste prestasjonsdag er en ny dag, så lar vi ikke oss påvirke av den typen magi som du prøver å så inn i den norske troppen, sier Øvrebø.

- Jeg prøver ingenting jeg, jeg bare spør, repliserer Wathne.

Etterhvert blir det tydelig at toppidrettssjefen blir lei måten Wathne presser han på.

- Du «tjater» i vei. Vi må passe på at vi holder fokus på det som er viktig for oss for å prestere - og ikke tenke tankene som trekker oss ned.

Hele intervjuet kan du se hos TV2.no.

Hele Norges coronakart