- Jeg kan ikke tilgi Shawcross

Men Wenger ber fansen oppføre seg mot Stoke-stopperen.

FORTSATT IKKE TILBAKE: Arsenals Aaron Ramsey har vært borte fra fotballen i nesten ett år, etter at en takling fra Ryan Shawcross endte i beinbrudd. Foto: AP Photo/Jon Super
FORTSATT IKKE TILBAKE: Arsenals Aaron Ramsey har vært borte fra fotballen i nesten ett år, etter at en takling fra Ryan Shawcross endte i beinbrudd. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

Stoke-forsvar Ryan Shawcross gleder seg neppe til helgens bortekamp mot Arsenal. Det er første gang stopperen spiller mot Arsenal etter beinbruddet han påførte Aaron Ramsey.

Arsenal-manager Arsène Wenger har slått tilbake på meldingene om at Shawcross får ekstra beskyttelse fra vakter når han ankommer kampstadion lørdag. Det er ventet at Gunners-fansen vil si sin mening om Stoke-spilleren, som trolig kan se fram til piping og verbale tilbakemeldinger du neppe lærer på søndagsskolen.

- Min beskjed til fansen er at de må respektere motstanderen akkurat slik vi alltid gjør, er Wengers klare oppfordring til egne supportere.

Liker ikke Stoke
Franskmannen prøver å dempe spenningsnivået. I februar pådro stortalentet Ramsey seg to brudd i beinet etter en takling fra Shawcross. Wenger var nådeløs den gangen, og tidligere i sesongen omtalte han Stoke som et lag som «spilte rugby», en klar hentydning til den intense, aggressive stilen Britannia-laget bruker.

- Dette er Arsenal mot Stoke. Alle kamper lever sitt eget liv. Dette er en ny start. Vi har ingen forutinntatte meninger om noen enkeltspillere før kampen. Vi ønsker å vinne, det er vårt fokus. Det som har skjedd, det har skjedd, sier Wenger.

Som ikke helt klarer å skule sin irritasjon over at 18 år gamle Ramsey har fått ødelagt nesten et helt år av karrieren.

Kan ikke tilgi
- Det er bare Ramsey som kan tilgi Ryan Shawcross for det som skjedde. Jeg kan ikke tilgi. Jeg har ikke den muligheten. Dersom du er Aaron Ramseys manager og har opplevd at han pådrar seg to brudd, så kan du ikke si at du ikke er oppskaket. Det er helt normalt å bli oppgitt over noe sånt, sier Wenger.

Ramsey er på vei tilbake i aktivitet. Han er lånt ut til Nottingham Forest på nivå to. Hos Arsenal ser polakken Wojciech Szczesny - som har et etternavn fattig dandert for vokaler - ut til å fortsette mellom stengene. Lucasz Fabianski plages med skulderen, mens ankelen holder Manuel Almunia ute av spill.

Ny overraskelse?
Arsenal kjemper i toppen, men tapet mot Manchester United mandag svir. Hjemme i London har ikke de rødhvite vært til å stole på denne sesongen. West Brom, Newcastle og Tottenham har alle reist hjem med full pott.

FORTSATT OPPRØRT: Arsene Wenger sier bare Aaron Ramsey selv kan tilgi Shawcross for det som skjedde. Foto: (AP Photo/Jon Super)
FORTSATT OPPRØRT: Arsene Wenger sier bare Aaron Ramsey selv kan tilgi Shawcross for det som skjedde. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

- I fotball er alt mulig. Lag som minner om oss har reist til Arsenals bane og slått dem. Så det er ingen grunn til at vi ikke kan gjøre det samme, sier Stoke-keeper Asmir Begovic.

Stoke har ikke vunnet borte mot Arsenal på 29 år.

(NTB)

FORLOT BANEN I TÅRER: Ryan Shawcross fikk direkte rødt kort etter taklingen. Foto:  AFP PHOTO/Paul Ellis
FORLOT BANEN I TÅRER: Ryan Shawcross fikk direkte rødt kort etter taklingen. Foto: AFP PHOTO/Paul Ellis Vis mer