HISTORISK SVAKE: Liverpool har aldri tidligere ligget under med fem til pause i Premier League. Foto: Reuters / Ed Sykes / NTB Scanpix
HISTORISK SVAKE: Liverpool har aldri tidligere ligget under med fem til pause i Premier League. Foto: Reuters / Ed Sykes / NTB ScanpixVis mer

- Jeg kan ikke tro det jeg ser

Liverpool historisk dårlige, tapte med fem mål.

• Stoke - Liverpool 6-1 (5-0)

(Dagbladet): Steven Gerrard skulle takkes av i sin aller siste Liverpool-kamp i kveld, i det som skulle bli en verdig avskjed for en spiller som har gitt hele sitt fotballiv til klubben.

I stedet for en rørende avskjed ble det en nitrist forestilling i Stoke, mot et lag som ikke hadde noe å spille for. Og Liverpool var passelig antrukket i svarte drakter for anledningen.

5-0: N'Zonzi satte inn den femte. Foto: Reuters / Paul Burrows / NTB Scanpix
5-0: N'Zonzi satte inn den femte. Foto: Reuters / Paul Burrows / NTB Scanpix Vis mer

Gerrard har aldri opplevd å tape med mer enn fire mål i ligaen så lenge han har spilt for Liverpool. I dag lå Liverpool under med fem mål allerede til pause. De røde har aldri sluppet inn fire mål til pause tidligere i Premier League noensinne, ifølge statistikkbyrået Opta.

Du må helt tilbake til møtet med Coventry i 1992 sist Liverpool slapp inn fem mål totalt i en ligakamp (1-5).

Det var derfor ikke rart at Steven Gerrard så ut som en slagen mann i det han gikk i garderoben til pause.

HVA NÅ? Har Brendan Rodgers mistet garderoben? Foto: Reuters / Paul Burrows / NTB Scanpix
HVA NÅ? Har Brendan Rodgers mistet garderoben? Foto: Reuters / Paul Burrows / NTB Scanpix Vis mer

- Liverpool-fansen fortjener en unnskyldning. Dette var flaut, sier Brendan Rodgers etter kampen, gjengitt av flere Liverpool-journalister i sosiale medier, blant andre James Pearce.

Merker presset Brendan Rodgers har nylig uttalt at han er sikker på at han er manager på Anfield neste sesong.

- Jeg er 150 prosent sikker på å bli. Jeg har god kommunikasjon med eierne og skal snakke med dem etter sesongen er over, uttalte han ifølge The Telegraph.

Det spørs hva eierne tenker om akkurat det etter dagens forestilling.

- Hvis eierne vil jeg skal gå, så går jeg. Så enkelt er det. Men jeg føler fortsatt at jeg har mye å bidra med her, sier Rodgers etter Stoke-fadesen.

BBC-ekspert og tidligere Arsenal-spiller Martin Keown spør seg om han er god nok.

- Det ser ikke ut som Brendan Rodgers har kontroll akkurat nå. Spørsmålet er om han er en god trener eller en god manager, sier Keown ifølge BBC.

Før kampen valgte Rodgers å plassere Raheem Sterling på benken etter alt oppstyret som har vært rundt vingen den siste tiden.

- Jeg kan ikke tro det jeg ser. Dette resultatet har fjernet Raheem Sterling fra avisforsidene. Nå handler alt om Brendan Rodgers. Nå må han overbevise eierne og fansen om at han ikke har mistet garderoben, sier tidligere Tottenham-spiss Garth Crooks til kanalen.

Svakt forsvarsspill Flere av scoringene til Stoke var som et resultat av svakt keeper- og forsvarsspill. Simon Mignolet, som kjempet om Golden Glove for å ha holdt nullen flest ganger i ligaen, hadde ingen god dag på jobben. Håpet om en smultring i målprotokollen ble nok erstattet med ønske om å trøstespise smultringer.

God dag på jobben hadde heller ikke den omskolerte stopperen/backen Emre Can som forærte Stoke den ene scoringen. Han blir belønnet med børskarakteren 2 i Liverpool Echo.

HAR SCORET TO: Mame Biram Diouf (t.h). Foto: Reuters / Paul Burrows / NTB Scanpix
HAR SCORET TO: Mame Biram Diouf (t.h). Foto: Reuters / Paul Burrows / NTB Scanpix Vis mer

Det hele toppet seg før hvilen da tidligere Liverpool-spiller Charlie Adam satte inn 4-0 nede ved stolperota. Det er mange spillere som ikke jubler mot gamleklubben ved nettkjenning, det gjelder ikke Charlie Adam.

Tidligere Molde-spiller Mame Biram Diouf scoret de to første målene som sjokkerte gjestene. Etterpå klarte de svartkledde aldri å reise seg.

Steven N'Zonzi var mannen som banket inn Stokes femte mål før pause.

PÅ BENKEN: Raheem Sterling så ikke ut til å bry seg nevneverdig om det ble tap. Foto: AFP PHOTO / STEVE PARKIN / NTB Scanpix
PÅ BENKEN: Raheem Sterling så ikke ut til å bry seg nevneverdig om det ble tap. Foto: AFP PHOTO / STEVE PARKIN / NTB Scanpix Vis mer

«Målløs», var alt Liverpools tidligere manager Roy Evans skrev på Twitter.

Trøstemål I den andre omgangen skulle likevel Gerrard få sin avskjedsscoring. Kapteinen gikk på et godt løp fra dypet og sendte ballen kontrollert ned i motsatt hjørne fra skrått hold.

Det var nok en fattig trøst for midtbanespilleren som med scoringen ble Liverpools toppscorer i ligaen med ni mål, og feiringen ble deretter.

Stoke-fansen svarte med å applaudere 34-åringen etter scoringen.

Crouch-scoring Liverpool skulle likevel ikke vinne andreomgang, for Peter Crouch ville også notere seg for en scoring mot gamleklubben. Det betydde samtidig at resultatet var så dårlig at Tottenham kunne spille uavgjort mot Everton og likevel ta sjetteplassen.

SCORET TRØSTEMÅL: Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO / STEVE PARKIN / NTB Scanpix
SCORET TRØSTEMÅL: Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO / STEVE PARKIN / NTB Scanpix Vis mer

Med Southampton-tap mot Manchester City er Liverpool likevel sikret spill i Europa League.

Liverpool gikk samtidig på det verste tapet i klubbens Premier League-historie. Sist klubben slapp inn seks mål eller mer var i 1963 da klubben tapte 7-2 mot Tottenham.