Premier League

- Jeg kan ikke tro det

Den tidligere England-stjerna Peter Crouch forstår ikke hvorfor Ole Gunnar Solskjær droppet muligheten til å hente Gareth Bale fra Real Madrid.

INTET KJØP: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) har sagt sitt for denne gang i overgangsvinduet. Gareth Bale (t.h.) er i fryseboksen i Real Madrid. Foto: NTB scanpix
INTET KJØP: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) har sagt sitt for denne gang i overgangsvinduet. Gareth Bale (t.h.) er i fryseboksen i Real Madrid. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Torsdag kveld stengte overgangsvinduet i England. Blant Manchester United-supporterne er det tydelig misnøye med fangsten.

Klubben har i sommer hentet tre spillere: Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James. Samtidig har Romelu Lukaku forsvunnet til Inter Milan. Spørsmålet er om Solskjær har nok målfarlige spillere til å bringe klubben opp på et høyere nivå.

I Real Madrid er det åpenbart at Bale og trener Zinédine Zidane ikke snakker godt sammen. Den 30 år gamle kantspilleren er blitt utelatt fra troppen i de tre siste kampene, seinest mot Salzburg denne uka.

EKSPERT: Peter Crouch. Foto: NTB scanpix
EKSPERT: Peter Crouch. Foto: NTB scanpix Vis mer

Zinedine har uttalt at han helst ser at spilleren blir solgt. Med det engelske overgangsvinduet stengt, kan waliseren fort komme til å råtne på benken i Madrid.

Crouch har lagt opp som spiller og har gjort en vurdering av overgangsvinduet i dagens utgave av Daily Mail. Han sier:

- Wan-Bissaka er en god signering. Beundringen min for Harry Maguire kunne ikke vært større. Men jeg er overrasket over at de ikke har fått inn en «flygende angrepsspiller». Og jeg kan ikke tro at de ikke har utnyttet situasjonen til Gareth Bale i Real Madrid.

Fornøyd

Selv virket Solskjær fornøyd med tingenes tilstand da han snakket på en pressekonferanse i dag. United tar imot Chelsea på Old Trafford søndag.

- Da vinduet stengte, var følelsen bra. Det er en lettelse. Nå er det gjort. Nå vet vi hva vi jobber med, sier Solskjær.

Han avviser at det er frustrasjon med overgangsvinduet.

- Det er ikke den følelsen vi har innad i klubben. Fansen jeg har møtt er spent. Det vil alltid være noen som vil signere flere spillere. Det er en del av det å være her. Men vi føler ikke negativiteten dere snakker om, sier Solskjær til journalistene.

STABILITET: Ole Gunnar Solskjær ser mange grunner til at United skal være med å kjempe om troféer. Nordmannen mener stabilitet blir nøkkelen. Vis mer

Han etterlater liten tvil om hva som er innkjøpspolitikken: Det handler om å finne britiske spillere i riktig alder, og som har erfaring fra høyeste nivå. I tillegg må de brenne for United.

Det er ikke kjent hvordan han stiller seg til Bale. Men det er ingen hemmelighet at klubben har ønsket seg bort fra tidligere innkjøpspolitikk, der man har kastet ut penger på etablerte stjerner som har feilet. Alexis Sánchez er skrekkeksempelet.

Spekulasjoner

Bale har kontrakt med Real Madrid fram til 2022 og tjener angivelig monsterlønn. Tidligere i sommer ble det spekulert i at United kanskje ville låne ham. Men nå skjer det uansett ingenting. Overgangsvinduet er skalket igjen.

- Hvis Bale blir i Real Madrid, er de negative konsekvensene større for ham enn klubben, sier tidligere spiller og direktør Pedja Mijatovic. En overgang til Kina skal ha gått i vasken.

Crouch tipper for øvrig United på femteplass denne sesongen. Han tror City vinner foran Liverpool og Tottenham.