Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kan ikke vente med å spille for United

David de Gea er verdens nest dyreste keeper.

SKAL ERSTATTE VAN DER SAR: David de Gea voktet målet til Atletico Madrid i sesongen som var, og ble nylig europamester for U21-landslag med Spania. Kommende sesong spiller han i Manchester United. Foto: SCANPIX
SKAL ERSTATTE VAN DER SAR: David de Gea voktet målet til Atletico Madrid i sesongen som var, og ble nylig europamester for U21-landslag med Spania. Kommende sesong spiller han i Manchester United. Foto: SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Det så unektelig noe klønete ut da David de Gea ble forsøkt kamuflert bak et hvitt laken, idet han var på vei inn til den medisinske sjekken i Manchester United for to dager siden.

Ligamesteren får håpe de Gea selv ikke utviser samme grad av klønethet når han starter sin karriere på Old Trafford - i dag ble han i hvert fall formelt klar for United.

- Jeg er veldig stolt, og jeg kan ikke vente med komme i gang. Når en klubb av Manchester Uniteds størrelse ønsker deg, blir man veldig, veldig glad, sier 20-åringen til MUTV.

Han er bare halvparten så gammel som Edwin van der Sar, som la opp i forrige måned etter å ha vært Uniteds førstekeeper i seks år. Og de Gea har store sko å fylle - sir Alex Ferguson har uttalt at han rangerer nederlenderen like høyt som Peter Schmeichel.

Presset blir ikke mindre av prislappen, som skal ligge på rundt 17,8 millioner pund (154 millioner kroner). Det gjør de Gea til tidenes nest dyreste keeper, bare slått av Gianluigi Buffon.

Den tidligere Atletico Madrid-keeperen er selvsagt innstilt på å vise at han er verdt hver pundseddel

- Jeg så på interessen deres som en ekstra motivasjon for å jobbe enda hardere, for å vise hva jeg kan. Det er et stort privilegium å være en del av en klubb som United, sier han.

De Gea er Uniteds tredje store kjøp denne sesongen. Fra før av har sir Alex Ferguson hentet Phil Jones fra Blackburn for 16 millioner pund og Ashley Young fra Aston Villa for omtrent samme pris. Til sammen har United dermed brukt tett opp mot 50 millioner pund på forsterkninger - og enda har de ikke forsterket den sentrale midtbanen, som mange mener er akilleshælen.

De Gea er høyst sannsynlig tiltenkt rollen som førstekeeper, sin unge alder til tross. Men han kan vente seg konkurranse fra blant andre Anders Lindegaard, mens usikkerhetssprederen Tomasz Kuszczak neppe har noen framtid på Old Trafford.