HÅPER PÅ TYSK GOLF-INTERESSE: Martin Kaymer løfter Wanamaker-trofeet etter seieren i PGA-mesterskapet i natt. Foto:  REUTERS/Matt Sullivan
HÅPER PÅ TYSK GOLF-INTERESSE: Martin Kaymer løfter Wanamaker-trofeet etter seieren i PGA-mesterskapet i natt. Foto: REUTERS/Matt SullivanVis mer

- Jeg kan ikke vinne noe større

Martin Kaymer tok sin første majortittel.

|||Martin Kaymer tok karrierens første majortittel da tyskeren avgjorde PGA-mesterskapet i omspill.

Kaymer og Bubba Watson var begge elleve slag under par etter 72 hull og måtte ut i omspill. På tredje ekstrahull sikret seieren da han senket en kort bogeyputt.

- Jeg kan ikke vinne noe som er større. Majorturneringene er de største turneringene vi spiller. Det er kult å se navnet mitt sammen med Jack Nicklaus, Arnold Palmer og de andre på trofeet. Det kommer til å ta en stund før jeg forstår hva som har skjedd, sa Kaymer.

To tyskere ? Kaymer er kun den andre tyskeren som har vunnet en majortittel. Bernhard Langer gikk til topps i US Masters i 1985 og 1993.

- Jeg håper jeg med denne seieren kan gjøre golf mer populært i Tyskland. Bernhard Langer inspirerte meg da jeg var en guttunge, og jeg håper at jeg kan inspirere tenåringer nå, fortalte 25-åringen.

Rory McIlroy og Zach Johnson delte tredjeplassen. De var ett slag bak etter fire runder.

Dustin Johnson så også ut til å bli med i omspillet, men han fikk en straff på to ekstraslag på 18. og siste hull søndag. Han endte dermed på delt femteplass.

Ryder Cup Etter at årets fjerde og siste majorturnering var ferdigspilt, ble også åtte spillere klare for det amerikanske Ryder Cup-laget.

Tiger ute Bubba Watson, Dustin Johnson, Phil Mickelson, Jim Furyk, Hunter Mahan, Jeff Overton, Steve Stricker og Matt Kuchar er med på laget som skal forsøke å forsvare 2008-seieren mot Europa. Turneringen spilles i Wales i oktober.

Ryder Cup-plassen gjorde at Watson ikke deppet for mye over at han ble slått i omspillet.

- Jeg kvalifiserte meg til Ryder Cup, og det er det eneste jeg bryr meg om. Jeg har hatt lyst til å spille Ryder Cup hele livet mitt, sa Watson.

Tiger Woods klarte ikke å kvalifisere seg til en plass på det amerikanske laget, men han håper han blir en av de fire spillerne som får billett av kaptein Corey Pavin om tre uker.

(NTB-AFP-Reuters)