NYKOMMERE: Her er Borek Dockal tilskuer, mens RBKs Mohammed-Awal Issah takler en MFK-spiller. Foto: ARNT E. FOLVIK
NYKOMMERE: Her er Borek Dockal tilskuer, mens RBKs Mohammed-Awal Issah takler en MFK-spiller. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Jeg kan love at jeg blir mye bedre

RBK-debutant advarer norske backer.

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Molde 3-1.

Simen Wangberg, Magne Hoseth og Ole Gunnar Solskjær endte opp med det meste av oppmerksomheten, men en stillfaren tsjekker var kanskje aller mest fornøyd på Lerkendal i går kveld.

Borek Dockal gjorde en strålende debut etter overgangen fra Slovan Liberec i forrige uke.

Tsjekkeren serverte den ene herlige dødballen etter den andre og forsøkte seg ved flere anledninger på det som på godt norsk kan betegnes som kremmerhus.

- Det var høy kvalitet på kampen, vi fikk et bra og viktig resultat og jeg spilte OK, sier 22-åringen.

Nye sko, ny ball Høyrevingen kom allikevel med en liten advarsel til Tippeligaens venstrebacker.

- Jeg kan love at jeg blir mye bedre!

Et lite forbehold tok tsjekkeren allikevel.

- Jeg er ny her, så ting vil nok ta litt tid, men jeg er i god fysisk form så dette bør ordne seg. I tillegg er jeg ikke vant med skoene og ballen, så dødballene blir ikke helt perfekte ennå.

Perfekt eller ikke, det var i alle fall mer enn godt nok til å gi serieleder Molde en solid kilevink i går kveld. Dockal viste en storhet som også lagkameratene og treneren la vel merke til.

- Kanskje vi var heldige med at debutantene var så bra, men magefølelsen var veldig sterk og det viste seg å stemme, sier RBK-trener Jan Jönsson etter kampen.

Presis fot Dockal viste at pasningsfoten er av veldig høy kvalitet, også Rosenborg-toppscorer Rade Prica var imponert over nyervervelsen.

- Innleggsfoten er jo så presis at dette kan bli veldig bra framover, sier Prica.

Med Rosenborg-maskineriet i gang kan det fort hende bildet i toppen av Tippeligaen kan endre seg drastisk i ukene som kommer. Etter RBK-seieren i går er trønderne 12 poeng bak MFK, men med to mindre kamper spilt.

- Vi er nok bedre enn det tabellen tilsier, sier trener Jönsson.