LOVER REISEVIRKSOMHET: Landslagets assistenttrener Ola By Rise sier han reiser så mye han kan for å følge norske utenlandsproffer. Foto: Erlend Aas, Scanpix
LOVER REISEVIRKSOMHET: Landslagets assistenttrener Ola By Rise sier han reiser så mye han kan for å følge norske utenlandsproffer. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

- Jeg kan love Jan Åge og alle andre at vi er grundige

Ola By Rise flyr så mye han kan.

(Dagbladet): - Vi skal være grundige, det kan jeg love Jan Åge og alle andre, sier landslagets assistenttrener Ola By Rise.

Jan Åge Fjørtoft satte i går spørsmålstegn ved om landslagsledelsen reiser nok rundt og ser utenlandsproffene i aksjon i klubbene sine.

By Riise har egentlig ikke veldig lyst til å diskutere arbeidsrutinene til landslagsledelsen via media, men kommer i det minste med et løfte om grundighet som svar på eks-landslagskollega Fjørtofts etterlysning av mye reising og bedre kartlegging av klubbene og ligaene landslagskandidatene spiller i.

- Jeg har ganske god samvittighet for jobben jeg gjør og innsatsen jeg legger ned. Vi skal nok sørge for å få reist mye, sier By Rise til Dagbladet.

- Har oversikt Han sier at landslagsapparatet allerede på mandag skal planlegge reisehøsten.

- Jeg prøver å reise så mye som jeg kan. Men vi kan ikke dra på «utspillsreiser». Vi kan ikke reise til Tyskland hver gang noen kritiserer at vi ikke er nok i Tyskland. Det handler om å følge med over tid og å skaffe seg oversikt over prestasjoner og nivå, sier Drillos assistent.

I forbindelse med laguttaket til kampene mot Island og Danmark - der Håvard Nordtveit i utgangspunktet ble satt i U21-troppen - hevdet Fjørtoft at landslagsledelsen ikke skjønner tysk fotball.

- Vi har full respekt for Bundesliga. Det er en suksessliga sportslig, økonomisk og publikumsmessig. Den som lykkes fast i Bundesliga, vil være en helt naturlig kandidat i et norsk landslag, sier By Rise.

Bundesliga undervurdert Han mener også at norske medier og fotballtilhengere ikke er klar over det høye nivået i tysk fotball.

- Bundesliga er undervurdert i Norge, der er jeg helt enig med Jan Åge. Vi er veldig opptatt av England, og så krydres det med Barcelona og Real Madrid. Veldig glad for at vi får norske spillere inn i Bundesliga.

Den siste tida har stadig nye nordmenn fått fast opphold i den tyske serien. Mohammed «Moa» Abdellaoue har hatt suksess og gjort seg bemerket i Hannover.

- Vi håper også at Henning Hauger skal etablere seg, at Håvard Nordtveit skal holde på sin plass på laget, og at Joshua King får mer enn innhopp.

Per Ciljan Skjelbred har fått noe spilletid i Hamburg, men sier i dagens papirutgave at han savner en tilbakemelding fra landslaget.

- Jeg har ikke vært med på mange måneder, og savner en begrunnelse for det. Det er selvfølgelig opp til Drillo selv å bestemme, og han har sikkert en forklaring, sier Hamburg-spilleren.

- Skjelbred er nær Ola By Rise sier dette om spilleren han har kjent fra Skjelbred var i tiårsalderen.

- Det er kjempefint at han allerede nå får mye spilletid. Han har spilt et par runder, men har også sittet på tribunen. Jeg ønsker av hele mitt hjerte at han skal lykkes i Tyskland.

Og når det gjelder en plass i landslagstroppen, sier By Rise at Skjelbred har vært med i diskusjonen før samtlige laguttak i år.

- Per er veldig nære. Han har også vært mye med i troppen vår. Han har ligget og banket på uten riktig å slå til, men det er veldig nære. Han er en konstruktiv, teknisk god spiller med god bevegelse, letthet, og er aktiv og kreativ, sier By Rise.

Han tror 24-åringen kan være tilbake i troppen når som helst.

- Jeg har sagt til Per at han vil få et løft med denne overgangen. Det handler veldig mye om å bli satset på. Per kan være tilbake før man aner det, sier Ola By Rise.