- Jeg kan nesten ikke tro det er sant

Tiger Woods vant storseier nummer 60!

Tiger Woods imponerte med åtte under par og en fantastisk 63-runde på sluttrunden i PGA-turneringen i Chicago søndag. Han vant sin 60. seier.

Amerikaneren startet avslutningsrunden ett slag bak teten, men dro til med åtte birdier. Allerede etter de fem første hullene hadde han fire birdier, og det var nok til å stikke fra konkurrentene. Han tangerte banerekorden med 22 slag under par og sluttet på 262 slag totalt.

Det var verdensenerens sjette tour-seier i år og totalt den 60. i karrieren. Litt å feire med andre ord.

Etter turneringen kunne også Tiger Woods koste på seg et bredt pengeglis, for han passerte 75 millioner dollar (ca. 450 millioner kroner) i innspilte premiepenger i karrieren totalt.

- Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne komme opp i dette antallet seirer så raskt. Dette er den 12. sesongen min på touren og allerede har jeg 60 seirer. Det er nesten så jeg ikke tror det, men det har vært mye moro på veien mot disse 60 triumfene, sa Tiger Woods etter seieren i Chicago.
60 millioner i siktet
Tiger Woods rykket igjen til topps i fireturneringsserien FedEx Cup etter seieren søndag. Dersom han holder seg på toppen etter neste helgs PGA-mesterskap, kommer han til å tjene en bonus på 60 millioner kroner, men han vil ikke få pengene utbetalt før han blir 45 år gammel. Dette har den suverene amerikaneren kritisert sterkt.

Aaron Baddeley ledet med ett slag på Woods da det gjensto sju hull å spille, men australieren klarte ikke å matche avslutningen til Woods. Han sluttet to slag bak amerikaneren. Steve Stricker klarte tredjeplassen ytterligere to slag bak.

Det var på det 11. hullet at Woods kom ett slag på etterskudd i forhold til Baddeley. Australieren senket en birdie på det hullet, men Woods slo raskt tilbake. Han senket en 50 fots-birdie på det 12. hullet, virkelig imponerende.

- Jo, jeg så den fantastiske putten. Det så ut som om han så seg tilbake, for å forsikre seg om at vi andre så på, mente Baddeley.

Phil Mickelson ble den store taperen etter helgens turnering i Illinois. Han sto over denne turneringen og falt ned til tredjeplassen i kampen om bonusen på ti millioner dollar i fireturneringsserien. Nå ser det ut som om han kan skyte en hvit pil etter drømmen om de pengene.

(NTB)

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS Vis mer
- Jeg kan nesten ikke tro det er sant