- Jeg kan se sulten i øynene på gutta

I dag starter Stavanger Oilers jakten på ny suksess.

GOD STEMNING: Stavanger Oilers har gjennomført en bunnsolid oppkjøring. Nå gleder trener Petter Thoresen, lagkaptein Snorre Hallem (t.v.) og Patrik Bäärnhielm (i midten) seg til å komme i gang med alvoret. Alle foto: Lars Kristian Aalgaard.
GOD STEMNING: Stavanger Oilers har gjennomført en bunnsolid oppkjøring. Nå gleder trener Petter Thoresen, lagkaptein Snorre Hallem (t.v.) og Patrik Bäärnhielm (i midten) seg til å komme i gang med alvoret. Alle foto: Lars Kristian Aalgaard. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Det er bare noen dager igjen til seriestart. Morgenrushet utenfor DNB Arena er i ferd med å løse seg opp. Innenfor Stavanger Oilers' 210 millioner kroner dyre storstue, har klubbens spillere allerede samlet seg rundt Petter Thoresen. Tribunene er tomme. Lufta bitende kald. Blant aktørene nede på isen er fokuset intenst.

Suksesstreneren har festet en taktikktavle til vantets pleksiglass. Instruksene er klare. Det samme er planen for den kommende sesongen. Prinsippene som har sikret laget ett seriemesterskap og tre NM-gull siden 2009, året da Hamar-mannen ankom Norges oljehovedstad, er beholdt.

- Det som er forandret, er at konkurransen om plassene på laget er blitt mye tøffere. Den nåværende troppen er nok den beste noensinne. Den er komplett, forteller Thoresen til Dagbladet.

Historiens beste I Stavanger har Oilers-sjefen brukt sommeren til å sette sammen et stjernegalleri. Førsterekka, bestående av publikumsfavorittene Christian Dahl-Andersen, Juha-Pekka Loikas og Martin Strandfeldt, har fått selskap av en mengde profilerte spillere siden forrige sesong. Thoresens største utfordring blir å holde alle fornøyde. 

SJEFEN: Under Petter Thoresen har Stavanger Oilers blitt en sammensveiset gjeng som er vant til å vinne. - Kjemien i gruppa er kanskje vår største styrke. Ingen får rokke ved den, sier Thoresen.
SJEFEN: Under Petter Thoresen har Stavanger Oilers blitt en sammensveiset gjeng som er vant til å vinne. - Kjemien i gruppa er kanskje vår største styrke. Ingen får rokke ved den, sier Thoresen. Vis mer

- Det er viktig at vi trenere klarer å få alle til å føle seg som en viktig del av laget. Spillerne må likevel takle at vi velger andre foran dem noen ganger - for hvis alle er skadefrie er det mange dyktige folk som må sitte en del på benken.

Storfavoritter Treningsøkta er avsluttet. Vi sitter vegg i vegg med Oilers-garderoben, hvor det ene latterbrølet etterfølger det andre. En strålende oppkjøring, med utelukkende internasjonal matching, er snart et tilbakelagt stadium. Med en General lös under leppa og en kaffekopp i hånda fortsetter Thoresen å dele sine tanker om den kommende sesongen. Selv om mannskapet hans er store favoritter til å vinne både seriemesterskapet og «bøtta», avviser han at veien mot målet blir en parademarsj.

- Den som tror det, er dum. Vi skal få lov til å tro at vi er gode, men samtidig må vi huske hva som kreves for å ta tre poeng. Det holder ikke å se bra ut på papiret. Vi må spille smart, aggressiv og disiplinert hockey.

Tid for alvor 52-åringen er kjent for sin tøffe lederstil. Stjernenykker aksepteres ikke. Filosofien han forkynner handler om hardt arbeid og evnen til å sette laget først og egoet sitt i andre rekke. Nyvalgt Oilers-kaptein Snorre Hallem (34) er ikke i tvil om at Thoresens holdninger er hovedgrunnen til klubbens eventyrlige suksess de siste årene.

- Frem til vi vant for første gang i 2009/2010-sesongen, var Oilers' største problem at for mange tenkte på seg selv. Nå er standarden for hvordan vi skal oppføre oss satt, og det gjør at vi kan prestere år etter år, forklarer Hallem til Dagbladet.

HELTEN: Fem måneder har gått siden Snorre Hallem avgjorde finaleserien mot Vålerenga, og samtidig utløste en flere dager lang fest i Stavanger. Den kommende sesongen vil den nyvalgte Oilers-kapteinen gjenta suksessen. - Det var en helt fantastisk følelse. Stemningen i hallen var helt elektrisk. Alle husker den følelsen der. Publikum også. De opplevelsene ønsker vi å gjennskape, sier Hallem.
HELTEN: Fem måneder har gått siden Snorre Hallem avgjorde finaleserien mot Vålerenga, og samtidig utløste en flere dager lang fest i Stavanger. Den kommende sesongen vil den nyvalgte Oilers-kapteinen gjenta suksessen. - Det var en helt fantastisk følelse. Stemningen i hallen var helt elektrisk. Alle husker den følelsen der. Publikum også. De opplevelsene ønsker vi å gjennskape, sier Hallem. Vis mer

34-åringen har blitt Thoresens nye hærfører etter at legenden Juha Kaunismäki ga seg i april etter 10 år i klubben. Nå ser Oilers-duoen frem til å vise hva det nykomponerte laget er gode for. På søndag er det endelig alvor, da entrer Stavanger-laget isen for møtet med Frisk Asker.

- Jeg har gledet meg lenge allerede. Jeg kan se sulten i øynene på gutta. Det motiverer meg noe enormt. Vi er klare, bekrefter Thoresen.

PS: Denne saken sto på trykk i fredagsavisa.

RÅDSLAGING Hovedtrener Thoresen, kaptein Hallem og assistent Pål Guldbrandsen jobber hardt for ny Oilers-suksess.
RÅDSLAGING Hovedtrener Thoresen, kaptein Hallem og assistent Pål Guldbrandsen jobber hardt for ny Oilers-suksess. Vis mer

Oilers 2013/2014

Inn: 
Nick Schaus
Jean-Michel Daoust
Tommy Kristiansen
Patrik Bäärnhielm
Erik Boisvert
Daniel Bøen Rokseth
Mats Larsen Mostue
Anders Tangen Henriksen
Henrik Medhus

Ut:
Juha Kaunismäki
Tim Kunes
Tore Vikingstad
Paul Traynor 
Cleve Kinley
Michael Brandsau
Lukas David
Thomas Boxill
Patrik Åsland
Billy Maday
Matt Ryan

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer