- Jeg kan sende SMS til Northug og ikke få svar på tre dager

Det tolker Riise positivt.

KAMERATER:  John Arne Riise (t.h.) støtter Petter Northug i den tøffe tida. Blir han dømt for fyllekjøring, risikerer han fengsel. Foto: Ole Morten Melgård og NTB Scanpix
KAMERATER: John Arne Riise (t.h.) støtter Petter Northug i den tøffe tida. Blir han dømt for fyllekjøring, risikerer han fengsel. Foto: Ole Morten Melgård og NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): John Arne Riise (33) var klar i sin støtte til Petter Northug (28) etter at sistnevnte ble tatt for fyllekjøring i begynnelsen av mai.

- Det skal bli deilig med VM-gull til Northug i Falun. Vi nordmenn må støtte hverandre i gode og tunge tider, uttalte Riise.

Venstrebacken er nå tilbake i Norge etter bryllupsreisen til Maldivene og Dubai. I dag var han gjest i Dagbladets VM-studio. I morgen setter han kursen for Brasil med spillselskapet Betsson.

Dialog Men han har stadig tankene hos langrennskompisen fra Trøndelag. Og han er overbevist om at Northug vil slå knallhardt tilbake.

Riise sier:

- Jeg har hatt dialog med ham etter det som skjedde. Det er fordi han er kompis og jeg bryr meg om ham. Han trenger støtte.

- Han la seg paddeflat i intervjuene etterpå, og det han gjorde i media synes jeg var sinssykt bra. Du så i øynene at han angret og mente det han sa.

- I modus - Og så har han begynt å trene igjen. Det vet jeg. Han trener virkelig hardt, sier Riise til Dagbladet.

- Jeg kan sende en SMS til ham og ikke få svar på tre dager. Det er fordi han bare har trent og sovet. Jeg vet at han er i modus nå.

Riise - som for tida er klubbløs, men overhodet ikke bekymret - har selv vært ute i tøffe vinterstormer. Gang på gang har han reist seg, og kommet knallhardt tilbake.

Han sier:

- Det er fordi jeg har hatt lyst til å motbevise folk. Det er litt sånn Northug har det nå. Folk tror du er ferdig. Men som vinnerskalle tennes det noe i hodet ditt. Du tenker: «Ikke faen om folk skal få rett.» Du trener bare enda hardere, og blir mer fokusert. Jeg tror Northug er i «Holmenkollen-fokus» nå.

Snart ferdig Riise sikter til tida før VM i Holmenkollen i 2011. Da var skistjerna så fokusert på det som skulle skje i nasjonalanlegget, at han ikke hadde tid til noe annet.

Til vinteren er det VM i Falun som gjelder.

Politiet er for øvrig i ferd med å avslutte etterforskningen etter at Northug fyllekjørte på Byåsen i Trondheim i begynnelsen av mai.

Blir han dømt, risikerer han fengsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer